lauantai 20. syyskuuta 2014

Kukapa sitä ei ajelisi satoja kilometrejä koiraharrastuksen takia. :D

Aloitetaan tuosta syyskuun ensimmäisestä viikonlopusta 5-7.9. Silloin otin suunnaksi Oulun, tosin menomatkalla stopattiin ensin Oksavassa moikkaamassa Imirin kasvattajaa ja Imirin sisaruksia. Ajo sää oli oikein mainio, joten matka Oksavaan taittui ihan yhdessä hujauksessa vaikka ajoinkin matkalla pari kertaa hieman harhaan. :D Perillä meitä odotti aidattu kiva piha, jossa koirat saivat sitten juosta erilaisten kivojen tyttöjen kanssa. Imir ja Kári tuli myös oikein hyvin juttuun Imirin veljen, Vallin, kanssa. Aika kului oikein mukavasti siinä jutellen ja sitten olikin jo aika lähteä ajamaan kohti Oulua ja yöpaikkaa. Oulussa käytiin sitten ensin yhdessä lenkillä, jotta koirat saivat tutustua. Imir tuli odotetusti toimeen, mutta Kária piti yöpaikan leikatun uroksen vähän kyttäillä, jotta ei varasta toisen naista. :D Mutta ihan hyvin tulivat kaikki juttuun ja hyvä niin.
 hymyilevä Imir

 Kaunis siskolikka Folda
 Folda ja Iita
 Folda piti Kárista

 Kaikki neljä sisarusta samassa kuvassa. :D Imir, Vali, folda ja Iita

Aamulla oli sitten mukavan aamulenkin jälkeen matka kohti koulutuskenttää. Siellä raijattiin esteitä ulos. Ensimmäisenä koulutusvuorossa oli muita kuin islantilaisia ja minä sain katsella ja imeä vinkkejä jo siitä. Toisessa vuorossa oli sitten islantilaisia. Kouluttajan oli siis Misa Riiali, jolla itselläänkin on näitä islannin ihmeitä muutama. Kári oli matkasta ja kaikesta häppeningistä hieman jo väsynyt, joten ihan parastaan ei näyttänyt, mutta kyllä se nyt ihan kivasti kuitenkin teki. Koska päivä oli kuuma, toisella kierroksella hypättiin sitten enää medirimoja, ettei käy toiselle liian rankaksi. Oli myös kiva nähdä tuota pohjoisempaa koirakaartia siellä kentällä. Taitavia koiria on tietysti aina kiva katsoa. Suurin osa muista oli vielä enemmän aloittelijoita kuin minä, mutta oli kiva nähdä erilaisia tapoja mitä käyttää sitten joskus tulevaisuudessa ehkä.Illalta menikin sitten vielä höpötellen ja syöden. Aamulla oli taas kohteena sitten kenttä, mutta hieman myöhemmin ja käytiinkin oikein ihana pidempi aamulenkki koirien kanssa. Siellä oli ihanaa metsää missä Kári sai rallatella ihan vapaana menemään. Ja tietysti uimaanhan piti kanssa päästä. imirkin ihan vatsansa kasteli, taisi olla jo lämmin. Päivä meni sitten katsellessa, en enää osallistunut sunnuntaina itse koulutukseen, mutta katsomallakin oppii aina paljon. Illalla sitten ajelin kotiin yllättävän virkeänä. Luulin että meinaisin nukahtaa joka kohdassa, mutta ei, hyvin jaksoin ajella. Kiitos vielä kaikille Oulun päässä! Kivaa oli.
Viikolla mulla olikin täällä paljon vieraita, kun ensin kävi äiti ja isä ja sitten vielä kummitätikin! Oli ihan huippua kun oli seuraa. Perjantaina sitten vein kummitädin kotiinsa Tampereelle, otin sieltä kyytiin pari ihmistä ja koiraa (ja juu ihan hyvin mahduttiin mun autoon, kolme ihmistä ja neljä koiraa. :D ) Siitä ajeltiin sitten Häijääseen, kohti islantilaisten "kesä"leiriä. Ensimmäinen ilta oli lähinnä majoittumista ja juttelua ja muutama luento. Ihmisiä tuli paikalle pikkuhiljaa tipotellen. Ei ehkä yllättävää että ilta meni melko myöhään.

Lauantaina aamulla pidin sitten ensimmäisen setin rallytokoa ihanalaa märällä nurmella. Onneksi olin varustanut itsein kumisaappailla niin säilyi sukat kuivina. Koulutus sujui oikein iloisissa tunnelmissa ja monelle taisi taas tulla ihan uusi laji mukaan kuvioihin. Toisessa koulutuksessa oltiin sitten Kárin kanssa mukaan, me mentiin vepeen! Vepe rantaan oli sellainen 10km matkaa eli ei kun koirat autoon ja matkaan. Ja kyllä oli muuten hieno kokemus!! En olisi ikinä uskonut että tuo hyppää veneestä mihinkään, mutta niin vain pompsahti veteen ja ui luo! Hieno hieno elukka. :D Toisena harjoitteena olis ollut veneen vetäminen, mutta Kárin mielestä vetoköysi ei ollut kauheen hyvä lelu ja tää ei onnistunut ihan niin hyvin. Kolmas kokeilu oli sitten hukkuneen pelastaminen ja ajattelin että ei tääkään varmaan kun ei se venettäkään. No höpönlöpöt, sinne se meni viivana ihmistä pelastamaan ja hienosti toi rantaan asti! vähänkö oli hienoa nähdä tuollaista! taisipa monen muunkin koirat yllättää tässä lajissa positiivisesti.


 näin tullaan veneestä!

 hukkuvan tuonti rantaan
ja sitten vähän kokeneemman koiran osaamista, Udi

Ruuan jälkeen menin sitten hakuilemaan. Ajatuksena oli ollut ottaa Kári, mutta tasapuolisena omistajana pääsikin Imir tekemään, tosin liinassa, mutta kuitenkin. Ihan hyvin se haki, mitä nyt selkeästi oli hieman ärsyyntynyt perässä tulevasta liian hitaasta emännästä. :D Metsässä sitten tuli tietysti kykittyä itsekin maalimiehenä muille. Kivaa oli ja onneksi hirvikärpäsetkin arvostivat enemmän muita kuin minua. Sitten oli vielä iltapalaksi makkaraa ja muurinpohjalettuja. nam! Myöskin tietysti saunassa piti käydä ja taas ilta venahti jutellessa tuttujen kanssa, mutta niinhän sen vähän niinkuin kuuluukin.

Sunnuntaina oli sitten vielä yksi koulutus setti rallya. Sekin meni oikein hyvin, uroksilla vain rupesi väsymys ja hajut jo hieman näkymään. Sitten leirikisailtiin sekä koiran kanssa menossa että omistajan älykkyydessä. Hauska kisa kaiken kaikkiaan. Ruuan jälkeen oli kotiin lähdön aika, mutta jäätiin vielä pienellä porukalla vähän tekemään hakua ja jälkeä. Nyt pääsi Kárikin hakuileen ja hyvinhän tuo karvajamppari sitäkin teki. Imir oli niin väsynyt, että sen kanssa en enää ottanut. Kiva lopetus kivalle viikonlopulle. Kotimaktalla olikin autossa sitten varsin väsynyttä sakkia, mutta turvallisesti päästiin kotiin asti.
 syksypojat

Tämä viikko onkin mennyt aika rauhaksiin, mitä nyt torstaina käytiin meille uusissa maastoissa, joka olikin ihan kiva. Kária pystyi pitään huoletta irti ja sääkin oli kiva, joten mitäpä muutamasta hirvikärpäsestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti