tiistai 26. toukokuuta 2015

rallytokon rotumestaruudet Janakkalassa 24.5.2015

Nyt oli taas viikonloppuna paljon mitä odottaa! islantialiset järjesti ensimmäisen virallisen rallytokokisansa ikinä. Itse tietysti olin mukana järjestämässä, mutta kyllä suurin kiitos kuuluu meidän rahastonhoitajalle, joka otti suurimaan vastuun tästä kisasta! Iso kiitos hänelle. :) Mukaan oli ilmoittautunut ihana määrä islantilaisia ja vaikka muutamia poisjääntejä valitettavasti tuli, oli silti oikein ihana määrä islantilaisia mukana. <3 Aamu alkoi aikaisin ja kaksikymmentä yli kahdeksan olin Toijalassa hakemassa kisaan tulevat Turkulaiset mukaan. Reenikamu tuli kaikkien kolmen poitsunsa kanssa ja mukana myös ihana Mella tyttönen omistajineen. Siitä sitten nokka kohti kisapaikkaa. Sinne päästiin hyvin,vain pieni ylimääräinen kiekura tehtiin kun juttelun lomassa onnistuin ajamaan liittymästä ohi. :D Onneksi aikaa oli hyvin.

Kisa itsessään alkoi vasta kello 11.00. Päivä oli kaunis, aurinkoinen ja jonkin verran tuulinen. Kisapaikka oli osittain jo valmiina, koska siellä oli ollut kilpailu myös edeltävänä päivänä. Kaikki kilpailijat olivat ajoissa paikalla ja sitten vaan tutustumaan rataan. Rata oli aika kivan oloinen. Meni jotenkin näin: lähtö-pujoittelu- istu,maahan kierrä koira- 270 oikeaan-koira eteen, oikealta sivulle-360 vasempaan-90 vasempaan-istumisesta juosten-normaali vauhti-spiraali oikealle-istu maahan- saksalainen- 90 oikeaan-maali

Mietin lähtiessä että joo hyvä rata, pitäis onnistua Imirin kanssa.. Joo ei onnistuntu. :D Käskytin äidin piiloon sisälle vähän ennen meidän rataa.. huono, huono, huono idea! Imir vietti koko radan katsellen että missä äiti ja kaikki istumiset tehtiin niin että katse suunta oli kohti buffettia.. jep jep.. ei tullu tulosta ei. :D Noh ei se mitään mennään kokeileen joskus uudelleen niin että mulla on vain ja ainoastaan Imir mukana ja äiti jää kotiin Kárin kanssa. Mutta hauska rata siitä huolimatta!
 ai ketä piti katsoa? Ai sua seurata? ei ehdi, äiti on hukassa
 hetkittäin se teki niin kun pitikin. :)
 Arvaas huvikseen missä suunnassa äiti on hukassa? :D

Reenikamu oli vielä edellisenä iltana laittanut viestiä että ei ollenkaan jaksaisi lähteä ja että mitä jos mokaa ja silleen. Noh eivät mokanneet todellakaan vaan veti kaikkien kolmen kanssa ihan jumalattoman hienosti! Pisteitä sen koirille sateli 96-98 ja 100! Aika huippua! Jómi vei vieläpä 100pisteellään rotumestaruuden ja oli koko kisan kolmas! Loistavaa suorittamista! Ja muutenkin islantilaiset suorittivat todella upeasti! Tämä kun oli vielä monen ensimmäinen rallytoko kilpailu ikinä.
Seuraavaksi oli sitten avon vuoro, rata oli taas ihan kivan oloinen, meni näin: lähtö-pujoittelu-istu, seiso kierrä koira-270 oikeaan-istu, eteen, oikealta sivulle-360 vasempaan-istu, 90vasempaan, istu-juosten-normaali vauhti-istu, 180 vasempaan-houkutus-istu, maahan-saksalainen-spiraali oikealle-istu, 180oikeaan istu-maali. Kaiken radassa Kári osasi, ei mitään huolta sen suhteen. Olin hieman kyllä huolissaan nouseeko seisomaan tuossa kiertämisessä, kun aina ei ihan tunnu sytyttävän mitä haluan. käännökset on myös joskus aika isoja, mutta päätin että nyt yritetään oikein kunnolla ja ennen rataa reenailin tota seisomista ja hyvin meni. Silti jännitin aika paljon radalle menoa, kun Imirin kanssa oli menny.. noh. :D

Radalla fiilis oli kuitenkin hyvä! Kári lähti kivasti mukaan, istuminen onnistui hienosti ja kun nousi heti seisomaan tuli helpottuntu olo! Kyllä tämä menee! Ja hienosti seisoi koko kierroksen. Tehtävä tehtävän jälkeen tuntui menevän ihan kivasti. Houkutuksessa ei edes katsonut lelurekkaa eikä nameja! Loistavaa! Spiraalissa seuraaminen alkoi olla jopa ihan huippuluokkaa! Maalin ohittaminen oli todella helpottavaa, mutta olin myös tosi iloinen! Olin ihan varma että rata meni läpi! Kun sitten näin meidän pisteet, 95, olin niiin iloinen! Kári oli tehnyt loistavaa työtä ja kai mäkin jotain olin osannut. Voittoa ei tullut mutta toinen sija ja ihanasti hävisimme toiselle islantilaiselle, Heklalle! Miten ihanaa! Ja tietysti Kárista tuli sitten samalla RTK2! mikäs sen ihanampi paikka tehdä hyvä suoritus kun rotumestaruudet.
 näin hienosti se seisoo!
 käännöskin oli aika mallikasta!

 ja näin iloisesti se seuraa! <3
palkintojen jaossa oli iloista porukkaa ja tuomarin palkintokin meni islanilaiselle!

Tämän jälkeen Kári oli vielä nollakoirana Voittaja-luokassa, jossa ei islantilaisia muuten ollutkaan. Sekin meni ihan sujuvasti, oikealla seuruu ei ole ongelma, puolen vaihdot ja peruutus täytyy vielä reenata kuntoon niin hyvä on! Mestarissa sitten oli taas kaksi islantilaista, mutta ehkä päivän väsymys sitten jo näkyi ja mestarissa ei saatu yhtään hyväksyttyä tulosta.. Harmillista, mutta hauskaa oli seurata mes koirakoita! Taitavia ne kuitenkin on vaikka sitten tulikin liikaa pistevähennyksiä. Kaikilla tuntui olevan hauskaa kisoissa ja koska kyseessä oli islantialisihmiset oli talkoilijoillakin varsin hyvän oloinen fiilis! Kiitos vaan kaikille tätäkin kautta, että autoitte päivää onnistumaan. :) Kun illalla pääsin kotiin, oli mulla kyllä kaksi taljaa vain lattialla. Lisää kuvia löytyy täältä. Kaikki kuvat kisoista on Minna Lumiluodon ottamia, kiitokset vain hänelle! Ja Kárin rata löytyy täältä.
rusetti ja RTK2 mitali.

Maanantaina meillä sitten oli koulussa pelipäivä. Alakoululaiset pelasivat jalkapalloa ja yläkoulu pesistä. Koskapa päivä oli ulkona, niin koirat mukaan ja ei kun menoksi. Ensin käytiin katsomassa jalkkista ja koirilla kyllä riitti rapsuttajia oikein reilusti! Sitten katsomaan pesistä. Sielläkin kyllä löytyi koirille rapsuttajia ja onneksi mulle hieman pelin selittäjiä. :) Juuri ennen ruokaa oppilaat jakoivat vuoden se ja se palkintoja. Minulle lankesi (äänestetty tulos) vuoden opettaja titteli! Ja kyllä olin niin otettu! Ihanaa että ovat tykänneet mun tunneista. :) Sitten oli vielä opettajat-oppilaat peli, tosin opettajilla oli "hieman" vahvistuksia oppilaista, kun pelaavia opettajia oli sen verran vähän. Minäkin jouduin kentälle, mutta mulla oli siellä kyllä oikeasti tosi hauskaa! Ja osuin jopa palloon! Kiitos kiltin syöttäjän, joka teki mulle tosi helppoja. Ihania nämä meidän oppilaat! Opettajat tämän sitten voitti, kiitos ehkä juuri noiden oppilasvahvistusten! :) Hauska päivä kaiken kaikkiaan ja iltapäivää mentiin sitten vielä parin työkaverin kanssa viettämään Keskiselle. Koiratkin oli kiva jättää kotiin kun ne oli ihan loppu ja poikki kun ne oli ollut 4h rapsuteltavana! Nyt sitten odottelen jo perjantaita, kun menen vielä Kárin pentuja kertaalleen katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti