keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

35/52 jalostuspäivillä

Torstaina käytiin koirien kanssa rallytoko reenissä, joka meni yllättävänkin hyvin. Ensimmäisen osan tein Imirin kanssa ja sitten vaihdoin koiraa ja loput Kárin kanssa. Imir teki maahanmenoja liikkeestä, kiertäen yms. Kyllähän se menee, omalla hitaalla tyylillään. :D Mutta hyvin teki, eikä lähtenyt veuhtoon minnekään vaikka oli irti ja kolme muuta koiraa samalla kentällä. Olin tyytyväinen. Sitten oli Kárin vuoro ja sainkin hyviä vinkkejä seisomiseen, joka sujui kyllä varsin hyvin. Ainoa mikä hieman vielä on kesken ja mitä reenattiin tuola oli 360 oikealla kun koira on oikealla. 180 sujuu vielä ihan hyvin, 270 ehkä ja 360 lähinnä vahingossa. :D No mutta reeniä vaan lisää niin kyllä sekin sitten! Hauskat reenit oli ja oikein väsyneitä koiruudet sen jälkeen. Jopa ehkä yllättävän väsyjä, mutta eipä me oo ryhmässä tuollaista pitkään aikaan tehtykään.

Perjantaina sitten töiden jälkeen auton nokka kohti Räyskälää. Äiti tuli matkan varrelle vastaan ja vei Imirin mukanaan, joten mulla oli leirikoirana vain Kári. Helpompaa niin, kun Kári osaa olla hiljaa häkissä ja muutenkin ehkä toimii paremmin leireillä kun Imir. Sillä oli varmasti mukavaa äidin kanssa fleksilenkeillä, varmaan mukavampaa kuin Kárilla. :D Löysin paikan suht helposti, vain kerran ajoin harhaan, jonnekin armeijan alueelle. Onneksi kuitenkin katsoin osoitteen jostain ihan muualta kuin ohjeesta, koska ohje veikin jonnekin toimistolle. Odottelin siis paikalla aika kauan muita, kun ne lähes kaikki muut kävi sielä toisessa paikassa. Osasin niitä onneksi sitten opastella oikeaan paikkaan kun soittelivat.
 näin me ooteltiin muita
ja sitten sielä oli nää pennut.. Voihan Ginfaxi´s P:T ja erityisesti Prins!

Perjantaina oli rotumääritelmän läpikäyntiä kuvien kera ja joidenkin ongelmien herättämää keskustelua käytiin myös. Myös mitä ongelmia osassa tuomareita on. Keskustelu oli varsin vilkasta ja innokasta. Iltapalaksi oli ruokaisaa salattia, jäi tosin multa syömättä, mutta niin olin ajatellutkin ja oli omaa evästä. Ilta meni jutellessa kaikenlaista mukavaa ja muuta. Aamulla nousin ihan ilman herätystä helposti ja käytin Kárin ulkona ja sitten aamupalaa laittamaan. Kaiken muun aamupalaan laitoin paitsi kahvin, koska sitä en vaan osaa keittää. Onneksi muita keittäjiä oli paikalla.

Lauantaina olikin useampi luento, mutta ennen niitä tehtiin ulkona hieman näyttelyreeniä. Kárin kanssa käytiin lähinnä häiriökoirana muille. Ja olihan se koiralle mukava ulkoilu ennen kuin piti taas vain olla. Luentoina käytiin islanninkoiran historiaa, sitten vähän tulevaa JTO:ta ja sitten käytiin läpi kyselyä joka on JTO:ta varten tehty, siihen menikin sitten aikaa paljon. Mutta keskustelu sen tiimoilta oli kyllä oikein hyvää. Väleissä tietysti syötiin oikeinkin herkullista ruokaa ja vedin vähän rallytokoa, niin oli koirillakin välissä vähän aivojumppaa. Hyvinhän ne rallaili! Ilta meni sitten saunoen ja vapaamman keskustelun merkeissä, joten nukkumaanmeno venähti aika pitkälle.
 mulla on silleen virkeitä koiria..Jostain syystä mun ei ollut ollenkaan vaikeaa herätä su aamulla, vaikka unta olikin aika vähän alla. Siitä taas lenkille ja sitten laittaan aamupalaa. Aamupalalla oli kyllä ihan iloisaa väkeä, joskin ehkä vähän väsynyttä. Sunnuntaina sitten käytiin läpi kennelliiton sopimuslomakkeita ja niiden ongelmia vasinkin kasvattajille. Toisena luentona oli koiran ääniherkkyyden yms periytyminen, mutta koska vuoroni oli olla kokki, niin ihan en kuullut luennosta niin paljoa kuin olisin halunnut. Mutta noh, ei se mitään, enhän mä kasvatakaan näitä! :D Ruokakin onnistui ihan hyvin ja sen jälkeen olikin enää siivoamista ja lähtö edessä. Kotimatkalla taas koppasin Imirin äidiltä mukaan ja ajelin kotiin. Kotimatkalla kyllä piti pitää pieni tauko, koska väsymys pikkasen hiipi silmiin. Onneksi kotimatka ei ollut hirvittävän pitkä. Ja onneksi kotona mulla oli mukana kaksi väsynyttä koiraa, joten lenkkeilläkään ei juuri tarvinnut.
 nenukuvia


 kevät tulee <3
Maanantaina oli agia ja tein yhden osan molemmilla. Imir oli ihan villi, ei se meinannut kuunnella mua ollenkaan kun vaan juoksenteli putkiin. :D No saatiin me sitten yhdessäkin tehtyä, mutta onhan se hauskaa huomata että putki on Imirin mielestä ihan superjuttu! Kári teki hienoa rataa ja aivan upeet kepit. Hirvittävän hauskaa oli meillä kaikilla. Tiistaina käytiin aamupäivästä pidemmällä lenkillä, oli ihan mielettömän ihana keli. Stopattiin myös koirapuistoon, jossa ei muita ollutkaan, joten pojat sai ihan rauhaksiin keskenään juosta. Töiden jälkeen otin sitten taas kameran mukaan ja vähän lenkin yhteydessä kuvailin kevättä ja koiria. Tänään on ihan vaan perus lenkkeilty, aamulla käytiin kyllä metsässä niin sai Kári vähän painella irtikin. Hyvä viikko kaiken kaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti