lauantai 6. toukokuuta 2017

Kesän kynnyksellä kevääseen on mahtunut paljon.

Leirin jälkeen onkin ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä, mutta jotenin blogin pitäminen on ollut edelleen vähän haastavaa, mutta en nyt vielä kumminkaan meinaa lopettaa, josko se tästä lähtisi vielä nousuun. :D Me on käyty Kárin kanssa Kristan yksärillä reenimässä vähän niitä juttuja mitä osattu ja saatiinkin oikein hyviä vinkkejä, joita yritetään nyt kun päästään uloskin reenaan. Merkille Kári ei aina lähde, istuminen liikkeestä on vaikeaa edelleen. Ja sitten se edessä peruutus, johon vieläkin pitäisi saada lisää etäisyyttä, peruuttamaan kauemmas. Reenien jälkeen sitten lähdettiin kokeileen onnea MES luokkaan, vaikka ihan valmiita ei ollakaan. Noh siellä sattui olemaan oikein meille sopiva rata ja meillehän pärähti sitten tulos 81 pistettä vielä! Aika huikeeta, voitettiin sillä vielä koko luokka. Että ei turha reissu ollenkaan, mutta toki kävi tosi hyvä säkä, kun esim käytösruudussa oli maassa olo, joka meille on ehdottomasti helpoin.

Rata oli muutenkin meille juuri hyvä, siinä ainoana mitä ei osattu oli liikkeestä istu ja sekin meni hidastuksella, joten siitä vain -3 pistettä. Kaikkea sälää siellä sitten tulikin pitkin matkaa, mutta ei mitään mitä ei saisi kuriin, kun reenataan vähän enemmän. Tää kisa oli Loimaalla ja tuomarina oli Jaana Karppinen. Käytiin tässä kisassa oikeastaan vain siksi, että mulle ei voi tulla liian pitkää kisataukoa tai sitten en uskalla tai siis jännitys lisääntyy mitä pidempi tauko mulla on. Mutta tää tosiaan meni aika paljon paremmin kuin uskoinkaan.

Huhtikuun alkupuolella käytiin myös katsomassa miten paimentaminen sujuu. Oltiin paimennuspäivässä Somerolla. Olin ihan yllättynyt miten hyvin se menikään. Siitä sitten vähän innostuin ja aloin ajatella, että oliskohan meistä lähteen paimennnuksen esikokeeseen. Lueskelin siitä sitten hieman lisää ja olin sitä mieltä että se vois sujua. Ei täydellisesti mutta kumminkin. Päätin sitten kysellä päivää vielä Kerimäelle Riitalle ja sainkin vappuaatoksi sopimaan ja muitakin mukaan. Samalla ilmitin sitten meidät Kárin kansssa rally kokeeseen Imatralle.
 pari kuvaa paimennuksessa mukana olleista

No kaikkihan ei sitten menny niinkuin Stömrsössä. :D Sain Kárille paikan esikokeeseen ja tuo paimennus olis ollut ihan huipusti just kolme päivää ennen esikoetta. Mutta katsoppa kun siihen samaan sitten sattuikin se, että Kári lähti yrittämään astua yhtä narttua. Ei menty sitten kisoihin ja paimennuksessakin mulla oli varakoira. :D Kivaa oli siellä silti ja ihan ok lähti ekakertalainen lainakoirakin toimimaan. Kárilla ja nartulla ei sitten onnannut, mutta onneksi varauros sen sai sitten astuttua. Ja siis ei sillä, kyllä Kárilla oli yritystä paljonkin, mutta nalkkiin eivät jääneet. Ikävää niin ei tule mulle pentua nyt sitten tänä kesänä, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Voi sitä ainakin toivoa.

Paimennuksen esikokeeseen mentiin sitten silti, siis ihan sillä, että kerran oltiin tänä keväänä reenissä.. Ai jännittikö? No ihan sikana! Päivä oli vielä todella pitkä kun paikalla piti olla jo 15.30 ja esikoe kumminkin alkoi vasta joskus 18.30 ja sitten me oltiin vasta neljänsiä, joten odottelua oli paljon. Kun sitten päästiin menemään oli Kári silleen hilppasen yli-innokas, mikä kuljetus pätkistä teki hieman hankalia, kun lampaat tuli syliin ja jaloille. Mutta me päästiin läpi koko rata! Tuomarin kommentit oli vähän sellaisia, että olin ihan varma että me ei päästä läpi, mutta niin se vain meni läpi! 66/100 pistettä saatiin ja kun 60 on se raja jolla hyväksytty tulee, niin meillehän jäi vielä varaakin. :D No nyt meillä sitten on oikeus kisata paimennuksessa jos ja kun joskus koen että ollaan valmiita ykkösen kisaan. Toivon että päästään kesällä sen verran reenaan, että voidaan elokuussa miettiä oikeesti sitä ykkösen kisaa.

Sen lisäksi ollaan sitten käyty Turussa ja toki olin tossa vähän töissäkin välillä, kun tein yhden isyysloman. Jaa niin. Tänään käytiin Tampereen näyttelyssä ja sehän meni oikein hienosti kun Kári oli paras uros ja sitten VSP. Ei tarvinnut jäädä ryhmäkehiin, mutta meni hienosti! Sen lisäksi siellä oli sitten issikoiden vuosikokous, joka onnistuneesti vedettiin, joskin aika vähällä porukalla mutta kumminkin, hoidettu on sekin! Koirajuttujen saralla kevät on ollut melkoisen hyvä, jos nyt sitten tuota astutus juttua ei oteta huomioon. Muuten on ollut hieman ikävää, kun täytyy taas hakea töitä ja mitään ei löydy ja jotenkin elämä edelleen on sellaista hakemista. Mutta noh, kyllä se tästä taas. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti