lauantai 24. syyskuuta 2011

Hauskaa hakua!

Torstaina oli sitten ensimmäinen kerta henkilöhaku kurssilla. Tutulle koirakouluttajalle on aina kiva mennä, kun tietää jo meidän ongelmat ja positiiviset seikat. Kurssi on normaalisti vasta seitsemän maissa, mutta eka kerta alkoi sitten jo hieman kuuden jälkeen, mikä aiheutti pientä kiirettä, koska olin luennolla kuuteen asti... No oltiin vain ehkä viisi minuuttia myöhässä ja Imir aiheutti mulle melkoisen ylpeyspuuskan olemalla täysin hiljaa autossa muiden vuorojen ajan. Imiristä tää oli varmaan hauskin kurssi ikinä. Ollaan vaan pitkässä hihnassa ja sitten ihmisiä kykkii siellä ja täällä ja kun menee niiden luo saa paljon namia ja hirveästi kehuja. :)

Seuraava harjoitus oli periaatteessa ihan sama, mutta se tehtiin metsässä. Metsässä Imir ei sitten enää malttanut olla hiljaa puuhun sidottuna vaan ilmoitti kyllä kaikille ärtmyksensä odotuksesta ja emännän kyykinnästä metsässä ilman häntä. Omalla vuorollaan oli kyllä taas ihan liekeissä. Hienosti meni kaikkien luo ja ajatteli varmaan, että kumma kun kaikki on noin innoissaan. Nyt tarttee sitten vaan suostutella kaverit lähteen kykkiin metsään nannojen kanssa, että voidaan harjoitella itsekseen, kun kurssia on vaan joka toinen viikko.

Tässä ohessa ollaan harjoiteltu myös paimennuskurssin käskyä hetki-saa tulla-hetki, joita siis käytetään kun koira tuo lampaita minulle päin. Sujuu muuten tosi hienosti ja hetki käsky on selkeästi sisäistetty, mutta tuo saa tulla on vissiin hiukan liian mojova kun lähtee tuleen luo kuin ammuttuna... Kun pitäis tulla ihan rauhallisesti.. Noo siihenkin tarvittais vaan joskus kaveri mukaan auttamaan, niin hiffaisi tuo varmaan senkin. Fiksu koira kuitenkin, jollei autojen jahtaamista lasketa..

On ollut todella hauskaa kun on taas ollut jotain uutta mitä harjoitella! Ja Imirilläkin on aivotyötä tehtäväksi, joka on tosi hyvä, koska väsyypä välillä tuokin. Tosin onneksi on koirapuisto ja tuollainen maailman sosiaalisin koira. Tänäänkin (lauantai) käytiin puistossa, siellä oli kovin hiljaista kun mentiin, mutta onneksi vilkastui. Varsin innoissaan tuo oli kun kuvioihin tuli mukaan noin 7kk afgaani. Aikamoista pyöritystähän se oli mutta hirmuisen kivaahan noilla näytti olevan. Ja ihanan väsynythän tuo on nyt koko illan ollut.

Huomista odotankin innolla ja Imirkin varmaan odottaisi, jos tietäisi että se on pitkästä aikaa tulossa mukaani tallille. Täytyy vaan toivoa, että herralla on viel muistissa, että hevosia ei paimenneta, eikä niille haukuta. No onneksi muistaa nopeasti kun muistuttelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti