lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ihanainen islispäivä Iitissä

Islisten keskustelupalstalla oli puhetta että josko meitä islisihmisiä kiinnostaisi käydä Iitissä erään islisimmeisen luona. Ja kyllähän minua kiinnosti. Pistin sinne sitten heti päiväehdotusta ja melko monelle tuo sopikin. Muutama joutui valitettavasti jäämään pois, eikä nähty sitten suloista pientä pentustakaan, kun omistaja (varmasti ihan oikein) ajatteli, että on vielä turhan pieni tällaiseen tapahtumaan. Toinen oli töissä. Mun kyydillä sinnepäin tuli Eikar omistajineen ja olihan se kivaa kun oli seuraa ajomatkalle. Sovittua ajankohta oli klo 11 ja me taidettiin olla perillä hieman yli. Ajomatka kesti sellaisen kaksi ja puoli tuntia, mutta ei kyllä tuntunut missään kun oli seuraa ja tiesi että kivaa oli tulossa.
 Kári ja Eikar tuli oikein hyvin juttuun tällä erää.
 Sielläpä se Udi jolle Kárin piti vähän isotella..
Lenkille lähdettiin mitä upeimmassa säässä!

Paikkana tuo oli kyllä todella ihana! Aluksi vähän juteltiin pihassa ja Kári kävi ääliönä vähän isottelemassa yhdelle remmissä olevalle uroolle ja sai sitten sitä myötä maistaa omaa lääkettään. Ei se hampaasta saanut, mutta vähän taisi nyrjäyttää kinttua kun sitä hetken aristeli. No kinttu oli ihan kunnossa ja minuuteissa toinen meni kuin ei mitään. Lähdettiin siitä sitten lenkille. Mulla oli Imir fleksissä, kun en halunnut että sitä sitten haetaan jostain hornankuusesta ja toisekseen on helpompaa kun on vain yksi vahdittava siellä joukossa. Jos olisin ollut vain mun poikien ja omistajan tyttösen kanssa, niin olisin kyllä Imirinkin uskaltanu päästää, kyllä sen verran kaukana oltiin isommista teistä ja metsässä vielä. Ihana lenkkimaasto siis. Kári, Eikar, Jorunn ja emännän Janda ja sekarotuinen Tinka päästelivät sitten ihan irti. Pariutuivat siinä alussa leikkimään niin että Eikar ja Janda meni keskenään ja sitten Kári ja Jorunn. Imir oli tosiaan fleksissä ja myös tuo toinen uros Udi. Turvallisempaahan se näin on, kun on paljon uroksia, että ei ihan kaikki vetele siellä hulluna ympäri pusikoita.

 lenkkitunnelmia
 Tinka ei ollu vielä ihan varma onko noi muut ihan ok.
Kukkulointia

Lenkin jälkeen hetki pyörittiin vielä pihalla ja sitten kello olikin jo melkein yksi ja mentiin syömään. Mä otin mun komppanian mukaan sisälle ja Eikar meni häkkiin ja myös Jorunn ja Udi meni autoon. Emännällä oli muitakin koiria kaksi, jotka sitten piti pitää näistä meidän erillään, kun eivät kuulemma arvosa vieraita uroksia. :D Onneksi heillä on sisälläkin portteja niin sai hyvin mun koirat sisälle ja nämä toisetkin. Vähän jotain jupinaa kuului portilla, mutta ei isompaa. Ruuaksi saimme mitä mainiointa hernekeittoa ja mansikkakiisseliä kermavaahdolla. Oli siis todella hyvää! Ruokailun loppupuolella tuli sitten loputkin vieraat Helsingin suunnalta ja pääsivät näin sitten suoraan ruokapöytään.
 Porukka lisääntyi ja bileet parani!

Ruuan jälkeen käytiin taas lenkillä, jotta vasta tulleetkin pääsivät pahimmista energioista eroon. Tämän jälkeen laitoin pojat autoon ja esittelin hieman pintapuolisesti rally-tokoa. Esittelin myös alo-luokan kylttejä ja sitten tein noille muille pienen seitsemän kyltin radan, jotta pääsivät käytännössä opettelemaan miten kylttejä tehdään. Pyynnöstä näytin nuo kyltit Kárin kanssa, kun laskeskelin, että Imiriltä on ihan turha odottaa mitään yhteistyötä kahden lenkin jälkeen. :D Kári jaksoi vielä ihan hyvin, ei tosin oo ihan niin osaava vielä kuin Imir, mutta hyvin toimi kuitenkin.

Kári oli kovasti sitä mieltä, jotta Glennan pitäisi leikkiä hänen kanssa ja vain hänen kanssa..

Rata oli seuraavanlainene: lähtö --> koira suoraan eteen istumaan josta takakierron kautta matka jatkui --> askelsarja eteenpäin --> 270 käännös oikealle --> 360 astetta vasempaan --> koira istuu, menee maahan ja omistaja kiertää koiran --> maali. Tai näin mä ainakin muistelen tehneeni sinne radan. :D Ensin meni Jorunn ja kyllä muuten huomasi, jotta on tokoiltu tämän kanssa. Oikein hienosti meni! Vasta tulleista Glenna meni seuraavaksi ja teki myös oikein mallikkaan radan. Emäntä meni Tinkan kanssa ja kyllä on muuten lutuinen otus tuo Tinka. :) Sitten Venni kokeili, mutta oli vielä liiana Tinkan perään ja kävi vähän kävelemässä, joten Eikar paahtoi radalle. Hienostihan niilläkin meni. Kun Tinka sitten lähti sisälle vaihtoon, niin kyllä muuten onnistui Vennilläkin rata ihan mallikkaasti! Myös Udi osoitti olevansa tokokoira ja teki hienon esityksen. Emäntä kokeili vielä toisella koirallaan, jolla oli vähän ongelmia keskittyä kun oli näitä muita uroita HÄNEN pihallaan, mutta kun sitten teki, teki kyllä hienosti. Että ei kun kaikki vain harjoittelemaan!
 Isliksillä on selkeästi taipumusta muodostaa jonoja. :D

Harjoittelun jälkeen saimme vielä teetä ja kahvia ja kaikkia ihania leivonnaisia! Oli muffinssia, mokkaruutua ja kakkua... Oi oi.. Se sitten niistä lenkin kuluttamista kaloreista. Teen jälkeen alkoi kello olla jo sen verran että piti alkaa ajatella kotiutumista. Tein poikien kanssa vielä pienen pissatus ympyrän ja suuntasin auton kohti kotia. Kyytiläinen oli menossa Helsinkiin päin, joten yksin jouduin ajelemaan. Lahteen asti juuri pääsin ennen kuin tuli pimeä. Kotona oltiin joskus puoli yhdeksän paikkeilla. Eli sellainen reilu 12 tunnin vierailupäivä takana. Käytin pojat vielä ulkona ja sitten kyllä simahtivat kuin kuolleet tänne kotiin. Hieman taisi olla rankkaa heillekin. <3 Kiitokset vielä emännöinnistä sinne Iittiin ja toivottavasti saadaan tulla joskus uusiksi. :)

1 kommentti: