keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mökkeilyä, koirakavereita, heppailua ja lenkkeilyä

No nih, mitäs sitten? Viime lauantaina olin piiitkästä aikaa katselemassa heppakisoja. Raakel oli omistajansa kanssa kisoissa Pälkäneellä ja minä mukana. Olikin ihan super hieno päivä ja oli tosi kiva nähdä myös vanhoja tuttuja talliajoilta täältä koskista. Raakel oli mun mielestä oikein hieno radalla, mutta tuomareiden mielestä se oli vähän jännittynyt joten 10. sija muistaakseni oli sitten tulos. Kivaa kuitenkin oli. Kisoissa kului päivä ja iltapäivästä iltaan sitten koirien kera. Oli lämmintä niin tokihan mentiin sitten viemään koiria uimaan. Tai no Kári ui ja Imir joi.
 lutraaja
 täydellinen pihavahti
Raakel radalla

Sunnuntaina olikin sitten aika aikainen aamu, kun lähdettiin Turkuun rippijuhliin. Koiruudet menivät hoitolaan ja siellä oli sovittu olevamme 9.00. Oltiin sit etuajassa ja käytettiin koirat vessailemassa. Hoitola oli ihan ok paikalla aika lähellä keskustaa. Harmitti silleen kun tutussa hoitolassa ei ollut tilaa, kun olisi tiennyt miten koiria siellä hoidetaan ja että nuo jopa ihan viihtyvät siellä. Ei tässäkään hoitolassa mitään vikaa ollut ja kuulemma lenkityksen jälkeen oli pojatkin alkaneet löytää käytöstavat. :) Rippijuhla alkoi 10.00 ja oli Turun tuomiokirkossa. Toimitus oli kyllä aika pitkä.. Mutta ei se niin väliä, enpä mä niin kovin usein kirkossa käy etteikö siellä vois välillä istua. Serkkuni poika oli oikein fiksun näköinen puvussaan (ja albassakin tai ainakin niin fiksun näköinen kun nyt albassa voi olla) Kun kirkko oli ohi oli juhla rantakertussa. Siellä oli hampurilaisbuffa. Vähän ehkä erilainen rippijuhla paikka, mutta kyllä oli hyvät böögöt! Jälkkäriksi oli sitten juustokakkua jonka päällä oli kauden marjoja, mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Oli kyllä oikein hyvää. Juhlat oli oikein mukavat.
 heinämies

 lähes täydellinen
 Tästä tuli niiiiin kiva!

Juhlien jälkeen hain poissut ja lähdettiin mökille. Laitoin Imirin juoksunarun puuhun ja Kárihan saa olla ihan irti. Mökillä olin ennen äitiä ja isää, joten hetken sain olla ihan omassa rauhassa. Sää oli ihan kiva, joskin vähän tuulinen. Koirat sai olla aika paljon ulkona vielä illallakin ja Kárihan sitten lutras ihan onnessaan. Yö oli.. noo aika vilkas. Kári herätteli mua kahdelta ja kolmelta ja neljältä oli sit pakko nousta kun toinen oli ihan jalat ristissä sisällä. Käytin pojat pissalla ja takas nukkuun. Kuudelta sit piti kuitenkin lähtee taas ulos. Käytiin vähän pidempi lenkki ja Kári sai olla irtikin suuren osan, kun ei tuolla mökkitiellä siihen aikaan arkena kukaan liiku. Voin sanoo että aamu meni aikamoisessa horteessa, kun en ollu oikein kunnolla nukkunut. Kivaa kuitenkin oli että Imirkin on nyt vähän hiffannut että siinä narussa ei tartte koko ajan räkyttää. Sain ottaa vähän aurinkoakin ja torkuskella rauhassa.
Kári alkutarkasti Finnan

Lounaan jälkeen otin suunnaksi Lohjan. Oli jo pitkään ollut puhetta erään koiratutun kanssa että pitäisi mennä hänen luona käymään ja pääsis ratsastaankin, kun hänellä on kaksi issikkaa! Perillä oltiin siinä yhden aikaan ja Kárin päästin pihaan irti tutustumaan tyttöihin. Imir sai tyytyä remmielämään. Paikalla oli myös "ylimääräinen" koiruus, Aitiorannan Finna Frostrós. Mukavaahna se oli että koiria oli viisi. Tutulla kun on kaksi Disa ja tämän pentu Kleppa. Koirat tuli hienosti juttuun ja käytiin siinä lähipellolla lenkillä. Kárilla, Disalla ja Klepalla oli oikein hauskaa ja melko villiäkin littaa. Sitten vähän mehua ja ei kun housut vaihtoon ja tallille. Laitettiin siinä hepat kuntoon ja sitten pojat sai mennä talliin venaan että me käydään ratsimassa. Sain alleni oikein hienon tamman Vissan. Reitti oli tosi kiva ja mikä kivointa tehtiin oikein kunnon laukka pyrähdyksiä! Ei mitään hissuttelua täällä. :D Vissa oli oikein mukava, ihana herkkä ja reaktiivinen. Tölttikin oli oikein kiva ja löytyi kyllä ihan helposti vaikka kuulemma oli ollut vähän hukassa välillä. Tuttu ratsasti oikein kauniilla kimolla Isingillä, jolla oli kyllä melkoisen hienon näköinen laukka! Vissalla se oli lähinnä mukava. Seurailin siinä sitten vielä kengitystä ja jätskitkin syötiin ja sitten kohti Valkeakoskea. Olin kyllä melkoisen väsy kun tänne pääsin, joten iltapala tuli haettua kiinalaisesta. Ei olis jaksanut millään enää tehdä mitään. Onneksi koiratkin oli ihan poikki.


 viirupäät pellolla


Kleppa levitoi!

Tiistaina käytiin aamusta ihan kunnon lenkki ja sitten vielä vietiin auto huoltoon ja käveltiin kotiin. Auto onkin sit siellä vissiin koko viikon. Koirat oli selkeesti vielä vähän poikki maanantain tekemisistä joten aika rauhaksiin sain ottaa. Iltapäivällä kävin hakeen kamoja kotoa (olen siis vanhempien kämpässä, kun ne on mökillä) että perjantaina olis kaikki tarpeellinen. Ja kaupassa tietty oli pakko pistäytyä. Illalla vietettiin koirien kaa aika kauan aikaa tossa pihalla, tai no koirat oli siinä ja minä sisällä kyteksin ikkunasta, kun oli melkoisen viilee ilma. Kaamee tuuli siis.

Keskiviikkona aamulla käytiin hallilla, kun veljeni jätti mulle auton. Tehtiin taas ensin Kárin kanssa. Suurin osa kaikesta sujui tosi hyvin.. persjättö esteelle ei. Kári ei meinannu millään pompata vaan jäi kyteksiin mua. hmm.. tein selkeesti jotain väärin, en vain tiedä mitä. Kepit meni kuitenkin hyvin ja alkoi niille ihan ok jo vähän hakea itse. Siis jos jätin sen lähelle. Mutta pujoittelu alkaa olla aika hyvää, kun vaan malttaa ottaa joka kepin. Rengas oli myös uudessa korkeudessa ja kas kummaa, se meni sen kuin ei mitään! En tiedä johtuiko siitä ellä oli "pikasuoran" päässä, eli alle kolme hyppyä ja sitten rengas? Ehkä se auttoi ja kun vauhtiakin oli kivasti. Putkia pitäis vissiin taas tehä vain yksistään, kun niissä jotenkin nyt nopeus on vähentynyt kovin. Jotenkin jolkottelee vaan sinne putkeen, kun ennen syöksyi sinne putkeen. No ensi kerralla sitten vauhditetaan putkea jotenkin. Tehtiin myös vähän pituutta, kolmella palkilla. Ei aiheuta ongelmaa ja kyllä meinaan veteli sellaisilla hypyillä, että tuskin tekee täyspitkä mitään ongelmaa. Sitten oli Imir ja hän oli taas niin hieno! Tein vaihteeksi voittaja luokan kylttejä ja käännöksiä ja liikkeitä oikealla puolella. Sujui ihan jees paitsi että seuruuta oikealla pitää vissiin reeniä, kun yritti vähän tunkea vasemmalle.. Sitten poissut sai leikkiä vähän ja sitten vielä otettiin paikkamakuuta. Siis toko tyyliin. Kári oli hienosti, mutta Imirin mielenkiinto oli jo muualla.
 pellon jälkeinen Finnan tarkastus

Hallilta mentiin sitten ystävien luo käymään. Käytiin Lotilassa lenkillä ja Kári kävi lutimassa. Iltapäivästä sitten hain muutaman puuttuneen kaman ja sitten takas tänne porukoille. Tallille lähdin joskus neljän maissa ja ensin menin Repen. Poni oli oikein mainio! Laukkakin jo ihan ratsastettavaa. Ei yrittänyt tehdä mitään hölmöä. Ilmeisesti alkaa vähän oppia että mun kanssa tehään näin ja thats it. Sitten Raakel, joka oli kans tosi kiva, ehkä siksi kun tuuli ja ei ollut ötököitä. :) Mainio peli tuo Raakel kyllä! Sitten Retu sai vielä vaahtokylvyn, tosin ei nyt ihan suunnattomasti näyttänyt siitä nauttivan. :D Sitten vielä auton palautus veljelle ja koirien iltalenkki ja se siitä päivästä.
 Vissalla menossa <3

Tänään aloitettiin aamu rempseällä 6,5km lenkillä, josta Kári sai olla noin 5km irti ja Imirkin oli fleksissä. Että ihan rauhallista on nyt ollu kotona. Phuuh tulipa pitkä sepustus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti