lauantai 14. kesäkuuta 2014

Erkkari ja rotumestaruudet Kokkolassa, koulutusta ja muuta hulinaa

No niin, kiirettä on tällä viikolla pitänyt, niin pikkasen jäänyt tämä kirjoittelu. Viime perjantaina 6.6 lähdettiin äidin kanssa hyvissä ajoin kohti Kokkolaa. Siellä olisi lauantaina erikoisnäyttely, johon oli ilmoitettu 86 islantilaista! Matkalla stopattiin Töysässä, jossa kävin työhaastattelussa, mutta valitettavasti ei paikkaa sieltä mulle auennut. :(. Koirat pääsi stopin aikana äidin kanssa lenkille ja olivat uimassakin käyneet. Hyvin jaksoivat sitten loppumatkan Kokkolaan, tai no pyssättiin me syömään ja siinäkin pääsivät ulos.

Kokkolassa asettauduttiin mökkiin, joka oli pieni ja haisi valitettavasti tupakalle. Onneksi ilma oli nätti niin istuttiin sitten ulkona ja mökin ovi auki, niin tuulettui edes pahimmat sieltä pois. Tai siis äiti istui koirien kanssa ja minä tein kaikenlaisia valmisteluja lauantaita varten. :D Meidän mökkikaveri pääsi paikanpäälle vasta myöhään, kun ukkonen oli viivästyttänyt lähtöä ja sehän tarkoitti myöhäistä nukkumaan menoa, mutta en tiedä olisiko sitä aiemmin osannut mennä kuitenkaan. JA koska meillä herätään nykyään neljältä, niin neljältähän me sitten herättiin lauantainakin.. Käytiin sitten pienellä lenkillä ja takaisin pariksi tunniksi nukkumaan. Ja ehkä toi oli hyvä aika lenkkeillä, koska kun päästiin sisälle alkoi sataa aika paljon vettä.
 mökkivahdit
 kehäalue
 rentoa meininkiä

Kahdeksalta tai niissä main lähdin sitten auttelemaan näyttelyalueen pystytyksessä, lähinnä telttojen kanssa. Hetki meni että tajusin miten teltat tarttee koota, mutta sitten se sujuikin varsin mallikkaasti ja kaikki teltat saatiin aika nopeesti kasaan. Kehänauha laitettiin ja muka tehtiin iso kehä, mutta kyllä vaan avointen urosten kanssa huomasi, että isompikin olisi saanut olla... (Ei riittänyt 16,5mx17m mihinkään...) Puoli ykstoista alkoi sitten junnuhändleri ja siitä sitten yhdeltätoista itse kehät. Ensin sai ihailla turisti uroksena meidän tuttua akaasta ja hyvinhän heillä, ROP-turisti tuli. :)

Kárin kehä oli siis avoimet urokset, kun olin vähän toivonut, että josko tuolta erkkarista se viimeinen serti ja valioituminen tulisi. Olin kyllä jo luopunut toivosta, kun katselin noita koira määriä. Siinä sitten mentiin ympäri ja vaikka rähinää oli, niin Kári oli oikein hienosti. Keskittyi hyvin minuun eikä muihin mölyäviin. Hieno eläin! Esiintyminen muutenkin meni hienosti. Lopussa meitä oli sitten minä ja yhden tutun koira siinä ja tutun koira oli edellä ja ajattelin että okei, heille menee luokkavoitto ja näin ollen ei tule sertiä meille. Kuitenkin tuomari sitten laittoi meidät vielä yhdessä edestakas ja kappas, kuitenkin Kári luokkavoittoon! Unelma oli taas vähän lähempänä. Kárille siis AVO ERI1 SA
 kehässä niin kauniista. :)

Imirin kehä oli sitten seuraavana ja käytös oli upeeta, kuten Imirillä aina. Sen kanssa on hienoa käydä paikoissa, kun ei ikinä tartte jännittää että miten se käyttäytyy. Valioissakin jonkin verran oli mölinä, mutta Imiriä ei kiinnostanut kun minä ja nakki. On se vaan sellainen upeus. Imirille sileä ERI, johon olin kovin tyytyväinen. Valiourosten luokka oli tosi kovatasoinen, joten en meille ollut mitään oikeen odottanutkaan. Tosin ei ollut tuomarillakaan helppoa, koska kun tuli järjestään valiouroita paremmuusjärjestykseen oli kommentti kehäsihteerille, että sitten se mission impossible! Hihi. Hyvä vaan että Imir ei saanut SA, ei tarvinnut sitten poikien tulla samaan kehään.

 kultamurnusti

Paras uros kehässäkin Kári oli hienosti. Ja erinäisen juoksutuksen yms. jälkeen sijoitettiin Kári PU4 sijalle ja kun edellä olevat koirat kaikki oli valioita, sai Kári sen puuttuvan sertin ja siitä tuli MVA! Oikeesti olin kyllä melkoinen naantalin aurinko! Sitten saikin keskittyä tekeen kaikkee muuta tarvittavaa ja avustamaan tarvitsijoita narttukehissä. Monella kun oli siellä enemmän kuin yksi narttu ja samassa luokassakin vielä. Narttuja oli enemmän kuin uroita. Päivä kului kuitenkin varsin joutuisasti ja ensimmäistä kertaa ikinä Suomessa sai Kokkolan aurinko minut kärvähtämään. Olin melkoisen punainen (onneksi kuitenkin rasvaus pelasti ja ei iho vieläkään kuorinut huh).  ROP kehässä oli hienosti yleensäkin menestyvä veteraani uros ja nuorten narttu. Ropiksi tällä erää veteraani ja nartun oli tyytyminen VSP:hen. Tämä ilta menikin vähän rauhallisemmin ja mukava oli vaihdella kuulumisia tuttujen kanssa. Yökin meni rauhaksiin eikä koiratkaan halunneet vielä neljältä ulos. :D

Sunnuntaina oli sitten vuorossa agia ja rallya. Kári meni agiin 1-luokkaan ja rallyssa aloon. Imirin ilmoitin avoon. Halli oli ihanan viileä ja kivasti päästiin aloittamaan ajallaan agilityn möllit. Mökkikaverin veteraani veteli melkoisella riemulla ja olivatkin möllien toisia! Sitten ykköset. Ensin oli kaikki medit ja sitten Kári ainoana maksina. Kári teki hienosti, ja minä helskutti taas mokasin kepeillä. Näytin sille väärin.. Mutta vain se virhe eikä yliaikaa ja sillä oltiin sitten sijalla kolme! Ei siis voi valittaa. Kakkosissa ei ollut ketään kun harmillisesti tuli yksi sairastapaus. Kolmoset vei sitten Kárin puolisisko!
meidän rata

Agilityn jälkeen pistettiin rally rata pystyyn ja aloitettiin möllit joita oli huikeat monta! 12 möllikoiraa, joista 11 islantilaisia. Aika hyvin! Möllit vei hienolla suorituksella viime vuoden erkkarin ROP koira, heillä oli vain yksi virhe! Aika huippua. Alokas rata oli möllien kanssa sama ja sinne sitten Kárin kanssa suunnattiin. Paljon oli tässäkin osallistujia 11, kaikki islantilaisia, kun yksi wannabe oli juoksuinen eikä saanut tulla halliin. Kári teki hienosti, minä mokasin yhden kyltin ja siitä -10 pistettä, mutta ei muita virheitä. Luokan voiton vei hienosti tokotaustainen veteraaniuros, jonka emäntä väitti että lähinnä virheiden vähyys johtuu koiran iästä eikä ohjaajan osaamisesta... Jaa jaa kuitenkin heillekin vain yksi virhe ja rotumestaruus plakkarissa! upeeta.

Avoimessa oli neljä koiraa, joista kaksi islantilaista. Mä päätin että yritetään Imirin kanssa mennä, mutta ovelle on laitettava barrikaadi. :D Ja hyvä näin, yhdessä kohtaa Imir selkeesti mietti, että jos nyt lähtee niin pääsisköhän tuosta. Ei onneksi sitten lähtenyt ja me saatiin hyväksytty tuloskin 80p!! Ihan tosi upeeta! Olin niin tyytyväinen kyllä. Neljänneksihän me tällä tuloksella jäätiin, mutta ei harmita kyllä yhtään. Rotumestaruus meni viimevuoden rotumestarille alossa, ihanalle nartulle. Heillä vain kaksi virhettä. Eli aika kovaa tulosta tekivät issikat. Voittajaluokassakin meillä oli osallistuja ja heillekin hienosti tulos ja näin saatiin ensimmäinen rotumestari myös voittajaluokkaan. Ei voinut järjestäjänä olla kuin super iloinen. Päivä oli pitkä ja vielä oli jäljellä koti matka, mutta onneksi oli äiti. <3 Ei voi tarpeeksi kiitellä että lähti mukaan ja oli apuna ja ajoseurana. Olisi ollut tuplaten rankempaa ilman. Äidit on kyllä parhautta.
 hallia sisältä
saatiin palkintoja. :)

Maanantai oli melkoisen rankka, olin ihan tooosi väsynyt. Tiistaina jo vähän helpotti, mutta vasta keskiviikkona aloin olla oma itseni ja hyvä niin kun meillä oli rallytoko koulutus agikentällä. Tehtiin avo liikkeitä ja muutamaa voi kylttiä. Katsottiin koirien ja ohjaajien ongelmia ja meillä se on vinous ja takapään käyttö. Kárilla kehuttiin että pystyy ja osaa kyllä kunhan ohjaaja antaa mahdollisuuden. :D Imir veti hirveeti kiepit kun pääsi kentälle irti ja veteli sellaisen 5-7 minuutin rallin, ennen kuin antoi kiinni. Otettiin sitten jutut remmissä, kun ei irtipitämisestä tullut mitään... :P Mutta hienosti teki, kunhan sai ajatukset taas muhun. Kivat reenit, paljon sain uusia ajatuksia ja apuja.

Tänään lauantaina meillä oli sitten reissu Pöytyälle. Olin ilmoittanut Kárin sinne, koska ajattelin että jos erkkarista ei serti irtoa niin tuolta sitten. Kehässä oli kolme islantilaista, kaksi urosta ja narttu. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa toisen uroksen omistajaa ja vähän yllätyin, kun Kári ja kyseinen poju tulivat vielä juttuun. Koira on noin vuoden Kária nuorempi ja viimeksi on nähty noin 9kk sitten. Mutta ilmeisesti ihmeitäkin tapahtuu.. :D Pojusella meni hyvin heidän eka virallinen näyttely saivat ERI. Kári sai ERI SA ja oli sitten ROP, kun nartulle tällä erää EH. Paikan päällä oli niin helkutin kylmä, että en todellakaan halunnut jäädä ryhmiä odottelemaan joten ei kun koirat autoon ja kotiin. Kotona sitten kevyet 2h päikkärit ja nyt on sitten aktiivisesti luettu maanantain tenttiin. Josko vaikka koko alueen saisi oikeesti luettua... :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti