keskiviikko 23. syyskuuta 2015

52/6 ja islantilaisten leiri Virroilla

Viikonloppu olikin tällä erää täynnä toimintaa. :) Perjantaina otettiin kahden kaverin kanssa suunnaksi Virrat ja islanninkoirien leiri. Matkassa oli siis kolme ihmistä ja neljä koiraa ja tilaa oli farmarissa oikein mainiosti! Matkaa Virroille Marttisten leirikeskukseen oli jonkin verran, mutta hyvässä seurassa sekin tuntui lähes hujaukselta. Perille päästiin ihan ok aikaan ja sitten lenkiteltiin koiria ja jutusteltiin muiden paikalle ehtineiden kanssa. Ensimmäisen yön sain pitää huoneeni itselläni, kun huonekaverini tuli paikalle vasta lauantaina. Meidän mökissä oli yhteensä kuusi ihmistä ja 11 koiraa, joista vain yksi saapui lauantaina. Suurin osa porukasta tuli oikein hyvin toimeen ja olikin meillä yhteisissä tiloissa sekalaisena laumana. Vain muutama uros sai pysytellä huoneessaan, kun ei ollut varmuutta sopeutumisesta toisten uroiden seuraan. Mun pojat oli siinä mukana, mutta pidin ne kiinni, kun mielestäni se oli hieman helpompaa. Saatiin illalla myös yksi toisen mökin asuja meidän seuraksi joksikin aikaa. Ilta vierähti rattoisasti puhellen ja taisi se kello olla jotain kaksitoisa, kun mentiin nukkumaan.

 ilta peuhunaa

 lainakoirani Apla
matkaseurana esimerkiksi Kiki

Aamulla sitten koirien lenkitys yms. ja sitten aamupalalle. Aamupalalla oli tuoretta leipää ja mikäs sen parempaa! Sitten ensimmäiseen koulutukseen, johon osallistuin lainakoiralla, Aplalla. Olin aiemmin luvannut Aplan omistajalle että menisin silläkin agilityn rotumestaruuksiin, joten aamun agilitykoulutukseen osallistuin siis Aplalla, jotta tutustuin hieman koiraan. :) Apla on suloinen 10v. medinarttu, joten erilaistahan se meno sen kanssa oli. Mutta voi niin hauskaa! Kári ja Imir sai tyytyä katselemaan. Agikoulutus oli oikein hauskaa ja meno siellä rennon kannustavaa, kuten pitääkin. Päivän toisena koulutuksena oli sitten vepeä, johon Kári osallistui. Veneestä hyppääminen oli tänä vuonna Kárin mielestä haastavaa, joten sen sijaan että hyppäisi, se valui veneen perestä veteen kun mikäkin hylje. :D mutta meni sentään. Sitten oli veneen vetoa ja viime vuonna Kárin mielestä tää oli ihan turha laji, mutta tänä vuonna se ottikin köyden hyvin suuhun ja toi venettä oikein näppärästi rantaa! Hukkuva ei tänä vuonna tippunut veneestä vaan ui vaan kauemmas ja räpiköi sitten siellä. Kári lähti hyvin sitten kävi hakemassa vahvistusta rannasta ja sen jälkeen haki hukkuvan perille asti oikein pätevästi! Hieno hauva se vaan on!
 taitava pelastaja (kuva Anne Vaskio)
 näin vedetään venettä (kuva: Marjut Färman)
 tämä ja kaksi alempaa kuvaa ottanut Marjut Färman

Aplalla oli aika huimat hypyt! :D

Lounaan jälkeen (jossa ei sitten kehumista ollutkaan) meillä oli islanninkoirien syyskokous. Edelleen jatkan hallituksessa ja silleen. Kokous meni oikein sujuvasti, mutta hieman oltiin aikataulusta myöhässä. Sieltä sitten mentiin agilityn rotumestaruuksiin. Ensin vuorossa oli mölli-luokka. Siinä oli ehkä 8 osallistujaa. Voiton vei Almur ja Jutta ja toiseksi hienosti Anne ja Hekla-mummonen! Hienoa oli meno kyllä muillakin mölleissä ja hauskaa ainakin. Sitten oli meidän kolmosten vuoro, meitä oli 7, kun ketään ykkös ja kakkos luokista ei ollut. Menin Aplan kanssa ekana ja melle tuli radalta viisi virhettä, mutta mun mielestä aika siisti rata noin yhden harjoittelukerran perusteella. Sitten kolme muuta mediä ja sitten rimat maxeihin. Kári meni radan oikein tyylikkäästi, mutta vitonen meillekin radalta sitten tipahti. Mutta hienoa menoa! Voiton vei tässäkin luokassa Jutta, nyt Bjarturilla ja toiseksi Kaisa ja Natta. Onnea kaikille!
 möllien voittaja Almur
 Kárin ratakuvat Marjut Färman

kolmosten voittaja Bjartur

Kisan jälkeen oli vielä yksi koulutus, joka jäi hieman lyhyemmäksi venyneen aikataulun takia, mutta oli kyllä vielä ihan hyvän pituinen. Itsellä ei ollut koulutusta, joten jäin auttamaan Kaisaa agilityn kouluttamisessa, kun paikalla olivat ihan alkeiset. Mentiin putkea ja estetarjoamista. Koirilla ja ihmisillä tuntui ainakin olevan oikein kivaa ja lopuksi vielä pieni kisa näille ihan aloittavillekin. Siitä sitten syömään... Tai noh, jotkut söi. :D Ruokana oli kasvislasagnea ja täytyy sanoa että ei kyllä sitten uponnut muhun... Mutta ei se mitään illaksi oli kestit luvassa vielä. Sitten meillä oli vielä luento rotumääritelmästä ja kyllä oli muuten hvyä! Luennon jälkeen mentiin sitten pikkuhiljaa saunalle. Saunassa oli mennessä aivan järjettömän kuuma, siis siellä ei meinannut voida olla.. :P Mutta kun avasi saunan ikkunat hetkeksi niin tilanne parani. Saunan jälkeen oli nyyttärimeiningillä yhteisoleilua. Kaikenlaista herkkua olikin tarjolla ja kyllä tuli ihan täyteen, vaikka ei makkaroitaan paistanutkaan. Siihen toin sitten koiratkin olemaan, kun olivat aika paljon joutuneet häkissä olemaan ja lopulta sielläkin oli pieni lauma koiria, mutta hyvin tuli taas kaikki juttuun. Nukkumaan menohan siinä sitten taas venähti, kun juttua olisi riittänyt vaikka kuinka.
 Ilse näytti vähän kieltä. :D
 Draumur ja yksi leirin nuorimmista osallistujista.
 Kári odottaa vuoroaan (kuva:Marjut Färman)
suloistakin suloisempi Snugga eli Nukka.

Aamulla sitten aamupalan jälkeen käytiin koirien kanssa vähän rallytokoilemassa. Imir meni ihan ok ja Kárin kanssa aloiteltiin uudelleen merkin kiertoa. Ihan hyvin sekin lähti, mutta vissiin vähän lyhyet piuhat tolla mun koiralla. :D Mut ei se mitään kyllä se sieltä tulee aikanaan sekin. Toisena koulutuksena meillä oli koiratanssia, jota pidemmän kaavan mukaan tein Kárilla. Ja olipa mielenkiintoista! Kaikenlaista pientä opittiin, mitä voidaan kotona reenailla, jos vaan emäntä muistaa kaiken. :D. Imirin kanssa tehtiin hieman vähemmän, kun sillä on sitä lonkkavaivaa jne.. Mutta hyvin Imir teki, ja paljon sai molemmat nakkia! lounaan jälkeen oli sitten vielä pientä leirikisailua. Rata oli oikein hauska ja ihmisten menoa oli mukava seurailla. Molemmat koissut jaksoi oikein hyvin radankin vielä. Sitten olikin jo aika lähteä kotiin ja se nyt on aina yhtä nuivaa, mutta ensi vuonna toivotavasti sitten uudelleen.
 nenäkosketusta Imirin kanssa (nämä kolme kuvaa Anne Vaskio)

Kári heiluttaa 

Maanantaina mentiin sitten rallyyn vain Imirin kanssa. Kári meni veljen luo kylään viettämään lepopäivää. Imir oli oikein pätevä ekalla radalla. Rata meni jotenkin näin: lähtö --> koira eteen, vasemmalta mukaan --> istu, maahan, kierrä koira --> saksalainen --> pyörähdys --> käännös oikeaan --> 360 vasempaan --> istu, käännös oikeaan istu --> hyppy --> molemmat vasempaan käännös --> istu, oikealta eteen, oikealta oikealle --> käännös vasempaan --> pujoittelu --> pyörähdys oikealla --> puolen vaihto takaa --> maali
No jotenkin noin, unohdin ehkä jotain välistä. Toisella kiekalla Imirin eteentulot oli vähän huonommat, mutta ihan ok. Lopuksi jäi vielä vähän yhteistä aikaa niin tein niitä eteen tuloja. Ihan hyvin Imir teki ja ei kyllä näkynyt ollenkaan mitään merkkejä väsymyksestä viikonlopun jäljiltä. Sitten veljen luo vielä hetkeksi ja sitten kotiin.

Tiistaina sitten käveltiin taas agireeneihin, kun ilmakin oli ihan älyttömän kaunis. Perillä oltiin hyvissä ajoin, joten otin sitten Imirin kanssa vähän putki reeniä ja ihan perus asioita ja leikittiin vähän. Imirillä oli kivaa. :) Sitten Kárin kanssa radalle. Radalla oli pari hassua kohtaa, joissa piti vähän vääntää, mutta pääosin se oli hauska rata ja Kárilla tuntui olevan ihan super kivaa. Myös kepit mentiin tosi vauhdilla ja putkiinkin ihan hyvällä vauhdilla. Kotimatkalla mulla oli aika rauhallisia koiria. :) Tänään mulla sitten kävi äiti ja isä täällä kylässä. Että missähän välissä sitä tarkastaisi nuo kokeet.. :D Mukana myös vähintääkin 7 mun omaa kuvaa joten viikon kuvat siinä mukana. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti