keskiviikko 2. joulukuuta 2015

52/16 piparintuoksua, nollakoirailua ja agilityreenejä

Nyt onkin ollu vähän vilkkaampi viikko harrastamisen ja muun suhteen. Perjantaina lähdettiin töiden jälkeen kohti hoitolaa, jonne pojat meni pe-la. Siellä ne oli taas saaneet seuraa lapparinartuista ja Imir ei olis taaskaan kotiin lähtenyt ollenkaan, jos siltä olis kysytty. :) Noh mutta siis, koirat meni hoitoon, koska meillä oli perjantaina työpaikan pikkujoulut. Käytiin pelaamassa hohtominigolfia, sitten oli vähän visailua ja muuta ohjelmaa, sekä tietenkin ruoka. Baariin olisi voinut lähteä, mutta kun oli lauantaillekin ohelmaa, niin lähdin sitten veljen luo nukkumaan.

Aamu olikin ihanan rauhaisa, kun ei ollut karvakuonot herättämässä. Kahdeltatoista hain sitten kummitätini junalta ja kävimme syömässä intialaista, se on kyllä melkoista herkkua. Siitä sitten kaupan kautta kohti serkkuni kotia, jossa meillä oli piparikekkerit. Vuosittainen leipomisperinne jatkukoon! tänä vuonna olikin kekkerit aika aikaisin ja joulukalenterin teko kummille oli pidempi prosessi kuin yleensä, kun teki kaikki 24 päivää. Mutta perinteitä ei voi enää mennä muuttamaan, ensi vuonna talkoot taas hieman myöhemmin! Mukana oli kaksi serkkua perheineen ja päälle sitten kolmannen serkun lapset. Lapset koristeli ensin ja sitten oli aikuisten vuoro ottaa ilo irti kaikesta mitä tarjolla oli. Kyllä taas tuli niin upeita pipareita että! Piparitalkoista sitten lähdin hakemaan koiria pois hoitolasta, koska sunnuntaina oli aikainen aamu.
 leipomista

Sunnuntaina sitten kuudelta koirien kera ulos ja seitsemältä autoon ja hakemaan reenikamua. Suuntana oli Pori ja rallytoko kisat. Kári oli voittajassa nollakoirana ja tehtiin sitten melkoisen hieno rata! Myös kahden minuutin makoilu käytösruudussa meni hienosti. Virheitä tuli kyllä, esim -10 siitä että otin peruutuksessa 4 askelta. :P En osaa laskea kolmeen, mikä on sääli, koska koira on oppinut hienoksi peruuttajaksi. Sitten tuli yksi -3ov ja muut oli -1 siitä tai tästä. Oltais saatu yhteensä 82pistettä. Että ei huono ollenkaan! Sitten olikin vuorossa aika pitkä odottelu, joten käytiin välissä syömässä. Kaveri oli menossa omallaan alokas luokkaan kisaamaan, joten sitä odoteltiin sitten. Heidän suoritus oli heti ekana ja saivatkin upeat pisteet 98! Se riitti kolmanteen sijaan lopulta, neljällä ekalla oli kaikilla 98 pistettä, joten aika ratkaisi. Reenikamulta sain heidän voittoruuat sitten itselle, kun hän ei sitä merkkiä omilleen syötä. Päivä oli pitkä, mutta kaikinpuolin todella kiva ja onnistunut! Kiitos siis vaan seurasta reenikamulle.

 koristeluhetki


Maanantaina meillä oli sitten viimeinen rally tänä syksynä. Menin siis yhden radan molemmilla koirilla. Rata meni jotenkin, en muista oikeestaan ollenkaan. Oli siellä pujoittelu, seisovan koiran kiertoa ja paljon käännöksiä. :D Noh molemmat koirat teki kuitenkin varsin hyvää duunia. Jotain virheitä tuli, mutta ei mitään kovin pahoja. Sitten oli vielä hieman yhteisä aikaa ja opeteltiin edessä peruutusta, sain oikein hyviä vinkkejä, miten lähteä tekeen sitä eteenpäin. Siitä sitten veljen kautta illaksi kotiin. Jaa niin! meinais ihan unohtua. :) Meillä oli maanantaina koulussa palohälytys! Siinä sitten värjöteltiin ulkona noin vartin verran, koska steariinikattila vähän kärähti kuvisluokassa. Noh kaikenlaista sitä. :)

Tiistaina sitten oli agit, koska keskiviikkonakin oli toimintaa, päätin tehdä ekan kierroksen Imirillä. Esteet siis korkeuteen 10cm ja jätettiin tietty kaikki kontaktit pois, putket, hypyt ja pussi vain mukaan. Imir oli ihan innoisaan! Teki todella hienosti ja upealla vauhdilla, melkein piti jarrutella, kun ajattelin että menee liian kovaa lonkilleen. Ainoastaan pussi hidasti sitä. :D Ei muistanut enää mikä se on ja veti täyden nelitassujarrun sinne sisään ja pakitti pihalle. Sit vähän reenittiin sitä ja menihän sekin sitten. Toisella oli niin hauskaa <3. Kári sitten toiselle kierrokselle ja koko rataa. Kárilla oli hieno vauhti ja olinkin sitten pariin kertaan lahjakkaasti myöhässä. Mutta hienoa menoa kaikin puolin! Kotona sitten olikin varsin väsyneitä koiria.

 valmiita tuotoksia


Tänää keskiviikkona meninkin poikkeuksellisesti kasiin tekemään aamusta kaksi sijaistuntia. Pitkää lenkkiä ei silti tehty kun halusin että Kárilla on mahdollisimman paljon virtaa illalla. Puolen tunnin lenkkkin saivat siis tyytyä. Töiden jälkeenkin vain pieni pissatus ja sitten neljältä auton nokka kohti Turkua ja Purina Centeriä. Olin varannut Timo Liuhdon yksärin ja siihen onneksi sain jakajan. Rata oli kiva, tarpeen lyhytkin että sen muisti, vain 22 estettä. MEntiin eka kierros kisanomaisesti ja meillä sujui hienosit esteelle 15 asti ja sitten Kári karkas puomille, tosin sekin oli ihan mun vika. :D Siitä kun sain sen mukaan, meni loppu oikeen mallikkaasti. sitten harjoiteltiin poispäin käännöstä, keppien katsomista, koiran haltuun ottoa ja vippausta. Ihan todella hyvä reeni! Ja kyllä oli Timo tosi hyvä kouluttaja, tosi sellainen positiivinen ja kun en tajunnu ideaa, niin näytti sit Kárin kanssa mitä tehdään ja miten ja sitten melkeen kädestä pitäen että mitä mun pitäis tehdä. Kári meni todella hyvin ja jaksoi hienosti vaikka alkoikin väsyä. Loppuun otettiin sitten vielä vauhtipuomi, jotta loppufiilis oli vauhti. Mieletön fiilis kyllä kun toi kulkee! Imiriä tietty vähän sääli tänään kun sillä on ollu ehkä vähän tylsää, mutta korjataan se huomenna menemällä reenaan. Kuvat pipareista lähinnä. :) (Ja juu niitä on enemmän kuin 7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti