tiistai 11. kesäkuuta 2013

Päivät vaan vilahtelee silmissä

En tajua että siitä on taas jo ikuisuus kun oon tänne kirjoittanut. Viime viikolla päästiin vihdoin 5.6 taas Kárin kanssa aloittamaan agility! Se oli kyllä hauskaa! Tosin ohjaaja oli pikkasen taas pihalla, että mites tää homma toimiikaan, kun ei ole tehty. Kári meni ihan hienosti, kun vaan ohjasi oikein. :) Rata oli oikein kiva, siinä oli vain yksi hankalampi kohta ja muuten oli sellainen vauhdikas. Puomia ei otettu radalla, koska kun agi jäi tauolle ei Kári suostunut sitä menemään. Lopuksi otettiin sitten ohjaajan kanssa yhdessä puomia ja KAS tuohan meni sen kuin ei mitään! Siis tuosta vaan. Ja vielä kolmeen kertaan ja niinkin että nami oli vain puomin lopussa maassa. Olin ihan hämmentynyt ja todella iloinen! Kyllä meistä vielä kisaava koirakko tulee. :D Imir sai agin ajan olla ystävien luona kylässä.
 Tässä vielä kaikki yhdessä.
Norppa? Ei kun islis. :D
En oikeestaan muista juurikaan mitä torstaina ja perjantaina koirien kanssa tein, mutta hirveen todennäköisesti käytiin uimassa. Tai ainakin Kári kävi. Perjantaina kävin tallillakin ja onneksi juuri silloin ei satanut ja sain kuivana syötellä sairaslomalaisheposta. Yöksi jäin sitten porukoille. Lauantai aamuna otin suunnakis Tampereen ja lähdettiin taas Hervantaan lenkille. Meitä oli tällä erää vain kolme ihmistä, mutta kivaa oli silti. Tosin jo ihan hetken matkaa kun oli kävelty yksi koirista alkoi ontua ja sen ja sen omistajan täytyi sitten lähteä kotiin. Saatoimme heidät autolle ja kävelimme sitten vielä järvelle uittaan koiria. Mukana oli sellainen uros, joka ei ole liiemmin Kárista pitänyt, mutta nyt kun meitä oli näin vähän päästi omistaja senkin irti ja kas kun tulivatkin ihan hyvin juttuun. Menivät jopa ihan littaa välillä keskenään. Sää oli kiva ja hyttysiäkin vähemmän kuin luulin, joten oikein onnistunut lenkki tuota yhtä ontumaa lukuunottamatta.
 Kepin noutaja
 laiturikyttääjät
Pojat veti littaa

Hervannasta lähdin sitten kohti Turkua. Majoitun veljen luo ja siitä lähdin sitten kohti reenikamun pihaa. Pääsi sitten Imirkin vähän juoksemaan irti. Nuoremmat urpot siinä paini ja meni littaa ja Imir kantoi mulle palloa, että potkaiseppa nyt! Ja minähän potkin. Naapurin koira kävi välillä aidan takana katselemassa josko hänkin pääsis mukaan, mutta ei valitettavasti päässyt. Siinä hurahti kivasti sellainen lähes pari tuntia ja sitten veljelle yöksi, kun aamulla oli aikanen lähtö Somerolle.

Aamulla hain reenikamun puoli kahdeksan ja lähdettiin kaikkien 5 koiran kanssa kohti Someroa. Siellä oli paimennuskoulutusta. Sää oli melkoisen lämmin, mutta eipä se tahtia haitannut. Ekalla kierroksella Imirillä meni ihan kivasti, ei se nyt ihan niin mukana ollut kun se joskus on ollut mutta ihan jees. Kári taas oli ekalla kiekalla ihan pihalla ja jopa hieman pelokas. Lampaat oli täysin uusi tuttavuus sille. Tokalla kiekalla Imir vähän yritti jahdata lampaita ja kun kielsin kunnolla otti se nokkiinsa ja oli ihan että tee sitten ite jos ei kelpaa prkl.. Siinä sitten suostuteltiin sitä taas tekeen jotain ja tekihän se sitten ihan ok. Kári alkoi tokalla kerralla vasta tajuta mistä on kyse ja aika pian jo sitä saikin ohjattua kepin avulla ja sillä oli oikein hyvä idea siitä missä tasapaino piste on.
 pallokoira
 urpot ja pallopää
 koirakolari
 painia

Ruuaksi oli pastaa ja jauhelihakastia ja jälkkäriksi piirakkaa ja kermavaahtoa. Oikein mun ruokaa siis. :D Ruuan jälkeen lähdettiin vikalle kierrokselle, jonka aloitti kaikkein pikkuisin osallistuja vasta 3,5kk vanha narttupentu. Tää tyttö olikin oikein tomera ja kyllä piti lampaita järjestyksessä, ihan alusta asti. Hän oli kyllä mitä suloisin tapaus! Kárin sisko oli kanssa oikein jo elementissään, se oli ollut jo lauantainakin mukana. Toki vähän alkoi jo ehkä väsymys painaa. Imirille kolmas kerta oli selkeesti liikaa, ei oikein enää jaksanut tehä mitään. Kun vähän toi lampaita niin lopetin heti. Reenikamun koirien suorituksia en kovin hyvin nähnyt, mutta mun mielestä ainakin vanhimmalla meni ihan kivasti. Turusta oli myös yksi narttu mukana ja sen meno oli kolmannella kierroksella jo oikein ammattimaista. Kári oli vikalla kierroksella jo sitten ihan liiankin innoissaan eikä olisi malttanut lopettaa ollenkaan! Sehän oli vasta päässyt makuun ja tajunnut mitä tehään. :D En meinannut ensin saada sitä kiinni ollenkaan kun aina kun lähdin sitä kohti se kiersi lampaat ja toi niitä taas mulle. Mutta kiva nähdä että silläkin olisi potentiaalia, jos itsellä olisi aikaa ja rahaa tuolle harrastukselle.

Somerolta ajoin sitten vielä Turkuun  ja tipautin reenikamun pois. Sen jälkeen kävin vielä tapaamassa yhtä tyttöä, joka on harkinnut islistä beaglensa kaveriksi. Kári jaksoi vielä oikein kivasti biigelin kanssa leikkiä ja siinä ihan iloisesti vielä hurahti tunti. Näiden leikkien jälkeen olikin jo korkea aika lähteä kohti Valkeakoskea. Kotona oltiin kuitenkin ihan hyvissä ajoin puoli yhdeksän maissa.
Kári odottelee vuoroaan lampaille

Maanantaina mulla oli melko raatoa koiraa. Ei kauheen pitkiä lenkkejä tarvinnut käydä kun jo taas vetivät sikeitä. Kätin Kárin uimassa kun oli päivällä vielä tosi kuuma. Ja taisin mä Imirinkin sinne tipauttaa. ;) Kävin kaupassa ja tein ruokaa ja sitten olikin taas aika viedä Imir ystäville ja lähteä Kárin kanssa agiin. Samalla haettiin palkintoja sununtain kisoihin. Agility meni oikein kivasti, aina kun mä tein oikein. Kári menee just tasan niin hyvin kun mä sitä ohjaan. Jos en ohjaa oikein, ei poissukaan mene oikein. :D Meille on vähän haasteellinen se että mä lähetän Kárin meneen esteelle ja käännyn siitä jatkaan jonnekin. Jos en just oikeessa kohassa huuda hop ja anna käsimerkkiä niin ei muuten lähde. Tai jos käännyn sekunninkin liian aikaisin tai jarrutan vähänkin liikaa. Mutta nää on muun ongelmia ja selvitän ne kyllä ennen ensi kesää, joilloin lähetään sitten toivottavasti kisaan. Ja niin hypättiin ekaa kertaa okseriakin, se ei ollut mikään ihmeellinen asia tuolle. Sitten otettiin vielä puomia, joka meni hyvin ja A, joka myös meni hyvin. Vähän vielä reenailin keppejä yksin siinä vieressä ja sitten lähdettiin kotiin. Illalla vielä pesin molemmat koirat ystävien kylppärissä, kun mun vessa ei tod oo siihen sovelias. Pientä säätöä oli, mutta kyllä on muuten paremman hajuisi molemmat piskit nyt kuin vielä eilen. :)

1 kommentti:

  1. Agilitytauko taisi tehdä Kárille hyvää, kun puomi sujuu nyt.

    VastaaPoista