maanantai 23. huhtikuuta 2012

paljon isliksiä ja mätsäri!

Njoo aloitetaan kuitenkin perjantaista, jolloin vein Imirin piiitkästä aikaa käymään tallilla. Irti juoksemisesta onkin jo kulunut hetki ja sen kyllä huomasi herran menosta metsässä. Oli aikamoista menoa! Korvat myös oli aina välillä narikassa, mutta onneksi piiloon meno hoiti homman aina hetkeksi kuosiin. Puoli tuntia sai painella meneen ja sitten talliin laittaan heposta kuntoon. Sää ei ollut mikään ihana ja sen kyllä huomasi Imiristä. Ei ollut kovin puhdasta koiraa metsäsekoilun jäljiltä. Autoon joutui kuitenkin odottamaan, kun kävin maneesissa ratsimassa. Sen jälkeen sai tulla tietenkin "auttamaan" hevosen hoitamisessa ja erityisesti porkkanoiden antamisessa. Imir ja Ike kun kivasti jakavat porkkanat keskenään. :) Ike saa kaikki, paitsi ne pari haukkua, jotka Imir ottaa välissä. Kotiin sai sitten tuoda kovasti uupunutta koiraa. Ja hyvä niin, koska sää ei suinkaan iltaa kohti parantunut.
Lauantai ei ollut hyvä.. Tai aamulenkki oli ihan kiva, menin jokilenkin, koska olin menossa töihin. Töissä oli hirveää... Ei ollut kunto vielä niin hyvä, että olisin sielä jaksanut oikeasti olla. Lähdin sitten jo kahden jäljistä kotiin, koska tuntui heikolta. Ilta menikin sitten pitkälti levätessä, koska halusin olla sunnuntaina hyvässä kunnossa. Imir ei oikein ymmärtänyt, miksi me ei tehty mitään, mutta joutui tyytymään rauhalliseen lenkkiin ja pieneen juoksenteluun puistossa. Harmitti vähän, että ei ollut seuraa siellä, koska sitten olis kyllä energiat saanut paremmin kulutettua.
Sunnuntaita olin jo jonkin aikaa odottanut, koska silloin oli mätsärit tuossa Kuralassa! Sinne oli tulossa hurjat viisi islistä! Siis Imir mukaan luettuna. Matkaan lähdin autolla, koska olin reenikamulle luvannut tuoda häkin, jossa saattoi turvallisesti pitää toista koiraansa, kun oli toisen kanssa kehässä. Leira tuli omistajineen kyydillä. Ilmoittauduttiin ja sitten odoteltiin ja vieteltiin aikaa islisihmisten kesken. Mukana oli myös meille uusi tuttavuus Loki. Loki on noin kolme vuotias uros, mutta oikein rauhallinen sellainen. Imirin kanssa vähän samaa. Molemmat on melko hiljaisia rotunsa edustajia ja tulevat toimeen myös muiden urosten kanssa, eli myös keskenään. Tai no ei me niiden leikkiä annettu, mutta haistelu meni hienosti, ei mitään urinaa tai ärinää.
Kahdeltatoista alkoi sitten itse esiintymiset ja pennut meni ensin. Leiralla meni oikein hienosti ja sai punaisen nauhan. Esiintyi kyllä todella kauniisti siinä parikehässä, joten en ihmetellyt yhtään. Punaisten kehästä ei sitten päässyt jatkoon, mutta hyvää harjoitusta oli heille varmasti. Aikuisista ekana kehään meni Loki ja esiintyi kyllä kuin ammattilainen ja tienasikin punaisen nauhan! Reenikamu kävi sitten ekan koiransa kanssa kehässä ja se ei mennyt ihan niin putkeen. Tai seisominen kyllä, mutta kovasti oli sanottavaa juoksemisen aikana tuolla. Siitä tuli sitten sininen. Sitten olikin jo meidän vuoro ja Imir käyttäytyi hienosti! Oli hiljaa, antoi tutkia ja näytti itseään hyvin. Tai no kuten kuvistakin näkyy, venyttää itseään vähän turhan paljon välillä, kun mä oon vissiin sen mielestä liian hidas antaan namia. :D Viimeisenä meni sitten reenikamun Tico. Heillä meni oikein hyvin! Ja punainen nauha tuli, kuten mullekin oli tullut. Valitettavasti kukaan neljästä ei sitten päässyt enää omissa kehissään jatkoon, mutta kyllä pelkästä tuosta punaisestakin sietää olla ylpeä. Ja olihan se hienoa, kun punaisten aikuisten kehässä oli kolme islisurosta ja kaikki käyttäytyi hienosti!!!
Kotiin tuli sitten väsynyt ja tyytyväinen koira. Mutta koska ilma oli mitä ihanin, niin lähdin vielä iltapäivällä maleksimislenkille katselemaan kevättä. Oikein nautin auringosta ja niin tuntui Imirkin nauttivan. vielä kun ei ole sille liian kuumakaan. Sunnuntai vaan oli tosi hyvä päivä! Tänään (maanantaina) me sitten otettiin aamu ihan iisisti, koska illalla oli toko harkat. Ja miten hyvin ne menikään! Harjoiteltiin seisomista ja hyppyä. Hyppää kyllä tuo hyvin, mutta ei vielä ilman että kädellä ohjaan. Että siihen tartteis alkaa panostaa. Ja seisominen! Se meni niin hyvin! Olin niin ylpeä mun haukusta. En usko että siitä ainakaan tulee mikään ongelma, jos nyt joskus sitä jossain kisoissa joudun esittämään. Mä vaan oon niin ylpeä koiranomistaja juuri nyt! Kuvissa Leira poseeraa, Imir näyttää ihan kivalta, sitten tuo ihme liika venytys ja sitten vielä islispojat punaisten kehässä. :)Viimeisenä vielä Imirin mielipide sunnuntain tunnelmista.

1 kommentti: