sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Imiristä RTK1!

Tänään sunnuntaina meillä oli sitten Imirin kanssa rally-toko kisat täällä Turussa, meidän entisessä "kotihallissa". Paikalla oltiin puoli yhdentoista paikkeilla ja kävin ilmoittautumassa ja sitten vein pojat pienelle kävelylle ennen rataan tutustumista. Tuomarin oli T. Hämäläinen. Kuulemma melko tiukka tuomari, sellainen nuorempi nainen ja oikein mukavan ja pätevän oloinen. Rataan tutustumisessa totesin, että ei oo kovin paha jos saan Imirin mielenkiinnon vaan pidettyä pitkät seuruut yllä. No siinä katselin sitten alkupään suorituksia ja mun mielestä porukalla meni hienosti ja olin ihan että no ei me tässä seurassa juuri pärjätä. :D Noin puoli tuntia ennen omaa vuoroa hain Imirin autosta ja vähän leikittiin ja vielä käytin Imirin tarpeilla ja sitten odottelemaan omaa vuoroa. Jotenkin muistin että meidän numero oli 17 mut se olikin 16 ja tulikin sitten aika vauhdilla meno kehään.Alku perusasento oli todella hyvä! Eka kyltti oli 270 käännös oikeaan, joka meni sujuvasti. Toinen kyltti oli spiraali oikealle ja tässä meinas mennä nenä maahan, mutta just onneksi tajusin sen ja sain Imirin mukaan ajoissa, joten liike meni hyvin. Sitten oli 270 vasemmalle, jossa ei moitittavaa. Seuraava kyltti oli koira istumaan ja sitten maahan. Mun mielestä tää meni hyvin, en tiedä mikä meni vikaan, mutta saatiin -1p. puutteellisesta yhteistyöstä. Tää on ainoa miinus jota en tajunnut. Viides kyltti oli käännös oikeaan ja sitten olikin pujoittelu edestakaisin. Ja Imir tuli hienosti!! En tiedä miten se tänään noin hyvin seurailikin mukana.


Seitsemäs kyltti oli täyskäännös vasemmalle ja se oli niin laaja, että odotin että tulis sanomista, mutta ei tullut. Sitten tulikin se eka mun hermostumis moka.. Kasi kylttinä oli koira eteen istumaan ja sitten oikealta takakautta perusasentoon. Jotenkin hermostuin tälle kyltille tullessa ja se näkyi heti Imirissä.. Tuli kyllä eteen, mutta ei lähtenyt kiertämään.. Joten ei kun uusimaan koko kyltti ja -3p. siitä. Vedin henkeä ja otin uudelleen, mutta Imir lähti silti tosi vastahakoisesti kiertään mua joten tuli vielä -1p. vastahakaoisesti/hitaasti suoritetusta liikkeestä. Seuraavana oli käännös vasuriin, jossa ei ongelmaa. Sitten oli 11 kyltti, jossa koira otetaan eteen istuun ja sitten peruutellaan ensin yksi, sitten kaksi ja kolme askelta ja joka välissä koira istuu eteen. Tässä imir jäi musta välillä jälkeen, joten tästäkin tuli tuo -1p hitaasti suoritetusta liikkeestä. Viimeisessä liikkeessä hermostuin taas ja Imir yritti tulla eteen vaikka piti tulla perusasentoon, joten ei kun uudelleen ja siitä siis -3p. Toinen kerta meni hyvin ja maali olikin sitten koittanut!

Olin tosi tyytyväinen Imiriin, vaikka en tiennytkään mitä pisteitä tuli. Olin ihan valmis vaan saamaan paperit ja lähteen kotiin, mutta mun yllätykseksi me oltiin tässä puolessa välissä kisaa kolmansina, joten ei saatu lähteä vielä. No lähdin sitten lenkille poikien kanssa jokirantaan ja siellä törmättiinkin naapurin Leiraan ja Kári sai vähän leikkiseuraa hetkeksi. Kári on kyllä niin super kun sitä voi pitää irti niin paljon. Se ohittaa ihmiset ja pyörät tosi hienosti irti ja hakee jo itse kontaktin kun joku tuollainen tulee vastaan. Oon vähän miettinyt meniskö koiratkin paremmin irti, kun ei yritä irti lähteä niiden luo.. Kun sit kun otan sen remmiin niin se rupeaa heti vetään koirien luo.. hmmm.. ehkä kokeilen joskus jonkun tutun kanssa tms.

No lenkin jälkeen palasin odottelemaan tuloksia, kun toinen puolisko kisaajia oli kisannut. No saivat siinä sitten laskeskeltua ja jakoivat pois sitten ne jotka eivät sijoittuneet. Nimiä vaan tuli ja tuli ja meitä ei kuulunut ja sitten viimeisenä ei sijoittuneena tulikin meidän nimi... Täytyy sanoa että harmitti vähän, koska neljä sijoittuu (kai), joten onhan se vähän harmi olla eka ei sijoittunut, mutta pisteet 91 noin tosi tiukalta tuomarilta on kyllä niin hyvin, että en voi valittaa!! JA kun Imir oli niin super hieno. Päivä oli selkeesti rankka, koska kovin on hiljaisia ja nukkuvaisia koiria ollut täällä.

1 kommentti:

  1. Hienoilla pisteillä uusi ja hieno titteli! Jihhuu ja onnea!!! :)
    Osa noista kylteistä meni kyllä yli hilseen, mutta jotkut tajusin, mitä niillä piti tehdä :D

    VastaaPoista