torstai 27. helmikuuta 2014

Jalostuspäivillä ja Jyväskylä kv

Eli perjantaina lähdettiin sitten koirien kera ensin kohti Pirkanhovia, josta lähdin kimppakyydillä kohti Jyväskylää. Jyväskylässä oltiin hyvissä ajoin, suht samoihin aikoihin kun järjestäjätkin saapuivat. Oli hyvin aikaa majoittua ja vielä ehti lenkittää koiriakin ennen pimeää. Ensimmäinen luento oli sitten siinä illalla koskien islantilaisten väritystä. Oli kyllä mielenkiintoista. Luennon piti Imirin hieroja. Esille tuli kaikenlaista mielenkiintoista miten värillä on väliä, mutta ei kuitenkaan hirveästi. Oli ihan mielenkiintoista tietää, että islantilaiset todella kavahtavat selkeää manttelia ja koirassa pitäisi olla vähintään 50% väriä. Mun koirat on molemmat täysvärisiä ja Kári on mielenkiintoinen muutenkin, kun on itse soopeli (punainen), kantaa mustaa (isä on musta), todennäköisesti kantaa myös suklaanruskeaa kun silmät ovat niin vaaleat. Että mielenkinnolla kyllä odottaa mitä se sitten jättää joskus aikanaan. Ilta meni sitten höpötellessä ja melko myöhään menikin. Onneksi koirat saivat olla siinä mukana vieressä, ettei tarvinnut niitä yksin huoneessa pitää. Mun pojat oli kiinni siinä keskellä huonetta/käytävää sellaisessa tolpassa ja pääosin ottivat kyllä kovin rauhallisesti kaiken.
 Toisilla oli vähän paremmat häkit. :D Kuvat Sari Kellosalmi

 Melko rauhassa kuitenkin otettiin kuvat: Sari Kellosalmi

Lauantaina yllättäen olin vissiin eka hereillä ja käytiin sellainen ½ tunnin lenkki ja tulin sitten auttelemaan aamupalan kanssa. Siinä aamusta pidin sitten ekan satsin rally-tokoa ja aika hyvin jaottelu silleen vahingossa menikin, kun tässä aamusetissä oli sellaisia, jotka jo tiesivät lajista jotain. :) Ihan hyvin ehdittiin ja ehdin vielä reeniä vähän omiakin. Aamuluentona oli historiakatsaus. Sen alkuperäinen pitäjä ei valitettavasti päässyt paikalle mutta ihan hyvin nuo muut paikkailivat. Ruuan jälkeen oli sitten Lena Dankerin luento. Siinä käytiin läpi tyyppi (islantilainen on sitten ravaaja tyyppi), anatomiaa ja liikettä. Oli kyllä valtavan mielenkiintoinen luento ja ihan uusin silmin kyllä lukee nyt näyttelyarvosteluja ja katsoo koirien liikettä. Lopuksi opeteltiin sitten yhdessä vielä tuntemaan luita koirasta ja miettimään kulmauksia ja sitä mistä koira kuuluu mitata virallisesti. Mulla ei luennosta kyllä ole juuri mitään pahaa sanottavaa, se oli mielenkiintoinen, mukaansatempaava ja hauska ja olihan se kivaa opetellakin asioita omalla koiralla. Luennon jälkeen toinen setti rallya, jossa olikin sitten alkeisempia. Käytiin muutamia kylttejä läpi ja perusteita mitä rallyssa tehdään. Pimeä vaan sitten puski päälle, niin oli pakko lopetella. Sitten tais olla ruokaa. :D Ruokaa oli kyllä varsin riittävästi ja se oli herkullista! Illalla oli sitten vielä jalostustoimikunnan yleistä juttua, valitettavasti olin jo vähän väsynyt, joten ihan kovin hyvin en muista mitä juteltiin. :D Sitten kävin suihkussa, osa kävi saunassa ja vietettiin siinä vielä iltaa. Hieman aiemmin kuitenkin nyt nukkumaan kuin edellisenä päivänä.
 rally-tokon spiraalia kuva: Sari Kellosalmi
 Luennon opetusosuus ja sitten se ei niin onnistunut kokeile itse setti. :) Kuvat: Sari Kellosalmi

Huonekaverina mulla oli kaksi ihmistä ja heidän kolme narttukoiraa. Ihan hyvin sujui, ei mitään pientä murinaa suurempaa. :) Ja hyvin nukkuivat koiratkin. Sunnuntai aamuna en vissiin ihan herännyt niin helpolla kuin yleensä kun heräsin siihen että Imir seisoo mun päällä ja tuijottaa mua noin sentin päästä kasvoista kasvoihin. :D No kellohan oli sen perus kuus, joten pitihän sitä lähteä ulos. Taas sellainen ½ tunnin lenkki ja sit järjesteleen kamoja, oli valitettavasti lähtöpäivä. Aamulla oli vielä viimeiset sanat ja kiitokset ja pakkausta tietenkin. Sain yhdeltä jalostustoimikunnan jäseneltä kyydin näyttelypaikalle, kun kuskini kävi katsomassa kasvattejaan niin ei hänen tarvinnut sitten ajella edestakaisin. Leiripaikalla oli kivasti lunta ja olikin aika inhaa tulla Jyväskylään jossa oli hirvee loska ja liukasta. Imir selkeästi jakoi mun mielipiteen Jyväskylän säästä, hyvä että koipea pystyi nostamaan kun harmitti sää. :) Mulla oli häkki mukana ja yllättävän rauhaksiin nuo siellä olivatkin. Odotan suurempaa kapinointia. Meillä oli siinä ihan hyvin aikaa ennen kehää, mutta lähinnä odottelin, kun yritin välttää ostoksille menoa, säästää rahaa. Kehä oli ihan ajallaan ja islantilaisiahan oli ilmoitettu hurjat 20.
 Näin kauniisti ne liikkui <3

Reenikamukin oli mukana ja oli jo aamusta osallistunut rally-toko kisaankin. Kehässä oli ensin kolme junnu-urosta, josta näyttelykyydin antajan poika oli paras ja täytyy sanoa, että kyllä muuten onkin komea tuo poitsu. Sitten oli nää nuoret ja niitäkin oli kolme. Eka sai H:n ja en kyllä tiedä miksi. Kári ja Jomi sai sitten ERI ja SA, mutta Jomi oli tällä erää se parempi. Avossa oli yksi uros, haki EH:n. Valioita oli sitten taas kaksi, Imir ja Turre. En ollut mitenkään yllättynyt että Turre pesi meidät mennen tullen. Mutta siitä olin iloisesti yllättynyt että Imir jaksoi niinkin hyvin esiintyä ja seistä ja vielä juoksikin ihan ok. Kárikin siis esiintyi upeasti, mutta siltä odotinkin sitä. :D Siitäkin olin tosi tyytyväinen että Imir oli pääosin hiljaa kun olin Kárin kanssa kehässä! Tosin siitä saanen kiittää mun huonekamuja, jotka päivysti siinä häkin vieressä. :) Paras uros kehään vauhdilla sit Kárin kanssa ja Imir pois käsistä. Kári oli sitten PU4 eli hienosti meni. Junnupoika vei koko potin ja Turre oli toinen, sitten Jomi ja Kári. Olin tosi tyytyväinen. Tuomari oli oikein mukava mies, Jussi Liimatainen. Kaikesta mitä arvostelussa lukee tuli sellainen olo että tietää mistä puhuu.

Narttuja oli sitten 11 ja Kárin sisko sai EH:n, paras narttu oli meidän huonekaverinakin ollut suloinen Isla. ROP-kisankin Isla sitten vei omiin nimiinsä, onnea vielä heille tätäkin kautta! Isla oli kieltämättä tosi hienosti. JA onhan se ihana! Sitten alkoi matka kotiin. Oli kyllä tosi kivaa kun oli seuraa. Pirkanhoviin taas vei matka ja siinä vaihto ja kotio päin. Koirat oli kyllä tosi väsyneitä viikonlopusta, mulla oli varsin rauhallinen ilta ja aamullakin mut herätettiin vasta puoli seitsemän. Maanantaina kävin hakemassa tiedot seuraavasta sijaisuudesta ja muutin viikoksi tänne vanhempien residenssiin, kun ne on poissa. On vähän enemmän tilaa, kivammat lenkkimaastot ja toi aidattu pihakin on ihan jees.
 pihakivaa!

 mahtuu siinä just vähän juokseenkin. :)


Tällä viikolla onkin sitten lenkkeilty näitä tän pään polkuja, oltu pihalla ja jotain pientä vähän reenittykin. Tänään käytiin sitten korkkiksella niin Kári sai vähän päästellä irtijuoksemis höyryjä. Siellä oli kyllä melkoisen liukasta, mutta selvittiin hyvin. Tallillakin tuli käytyä eilen ja tänään. Ja varsinkin tänään se oli ihan mielettömän kivaa, kun Retu esitteli taas ihan parastaan ja oli niiiiin ihana. Voi kun se olisi aina noin super. <3 Huomenna vielä täällä ja sitten vaihdetaan taas kotia. Arvostelut taas koirien omille sivuille, kuhan saan aikaan.

1 kommentti:

  1. Olette haastettu! :D http://trainingwithicie.blogspot.fi/2014/03/pentuhaaste.html

    VastaaPoista