torstai 6. helmikuuta 2014

Lenkkeilyä ja vähän lisää lenkkeilyä

No niin näyttelyn jälkeen sunnuntaina käytiin sitten islislenkillä Hervannassa. Mukana oli reilummin uroksia, joten Kárikin sai sitten olla remmissä. Keli oli oikein mukava, sellainen nelisen astetta pakkasta. Aurinko olis tietty voinut vielä paistaa, mutta kiva että ei satanut mitään. Pojilla oli taas parkkiksella odotellessa vähän sanottavaa toisilleen, tai no muilla paitsi yllättäen Imirillä, joka haukkui metsää kohti, kunn muut pölisi toisilleen. Ihme äijä. :D Lenkki meni oikein mukavasti ja lenkillä taas Kári ja Turre tuli oikein hyvin juttuun, vaikka odotellessa oli pitänyt vähän kierroksia kerätäkin. Liikkuminen on siis se juttu, sitten tullaan hyvin juttuun. Parin tunnin lenkkeilyn jälkeen otin suunnaksi vanhempieni residenssin. Siellä sai sunnuntai ruokaa ja peliseuraakin.

 iloisia lenkkeilijöitä

Maanantaina sain otettua itseäni viimein niskasta kiinni ja kävin reenimässä koiria. Tehtiin Imirin kanssa rally-toko juttuja ihan alon ja avon juttuja ja sitten reenataan pikkuhiljaa peruutusta. Vielä ollaan kiinni namissa peruutuksessa, mutta pikkuhiljaa yritän opettaa että kun käsi on nyrkissä, niin sitä väistetään taakse. Katsotaan alkaako tajuta sen jossain vaiheessa. Kárin kanssa reenataan mun takaa kiertämistä. Alkaa mennä jo paremmin. Jostain syystä Kári myös alkoi tarjota maahan menoa, kun pyysin eteen, joten reenittiin sitten sitäkin. Kárin kanssa otan myös tokotyylisiä maahanmenoja ja seisomaan jääviä. Eihän sitä tiedä, jos vaikka joskus...

Tiistaina kävin aamulla lenkillä ihan vaan lenkillä ja sitten puolenpäivän jälkeen lähin porukoille ja sieltä Kárin kanssa Korkkikselle ja äiti vei Imirin sitten fleksissä vähän jäälle. Lounaan jälkeen kävin tallilla liikuttamassa Raakelin. Koska keli oli ok, ei ollu kylmä eikä tuullut, niin päätin mennä ulkona. Tilsojahan sieltä tuli jonkin verran, mutta pystyi siellä ravaamaan, kun ei mennyt liian kovaa. Raakel oli oikein fiksuna ulkona ja ratsastaminen oli kyllä todella rentouttavaa ja mukavaa.  Illalla vielä saunoen ja sitten kotiin.

 pojat tsekkailee typyjä. :)

Keskiviikkona taas aamusta lenkille ja sitten tallille. Ensin Retun kanssa maneesiin. Retu oli koko ratsastuksen ajan oikeen kiva ja ihana jasitten tulin alas ja olin just saanut Retun liinaan niin eikö sinne maneesin lennä joku helkutin varis. Siitähän sitten Retu otti asiakseen vähän riehua. Onneksi en enää ollut kyydissä, olis voinut tulla lentävä lähtö variksen seuraksi. No päästiin sitten kuitenkin molemmat ehjinä talliin. Retu ulos ja Raakel kuntoon ja ei kun uudelleen. Raakelin kanssa oli paljon rennompaa, eikä typeriä variksia näkynyt onneksi missään. Seuraakin meillä oli kun tallilla asuva vuonis Linde tuli meille seuraksi. Kyllä taas oli niin rentoa, että oikein sielu lepäsi. Raakel on kyllä niin super, kun se on rento ja kiva. Iltapäivällä käytiin sitten jäällä lenkillä ja sen perään sitten koulutushetki. Imirin kanssa jatkettiin peruutusta ja yritetään saada käännöksistä hieman tiukempia. Kárin kanssa sitä kiertoa ja eteen tuloa ja sitten tokon jääviä. Maahan meno menee välillä tosi hyvin ja välillä ei ollenkaan... Oon kyllä miettinyt että oiskoan mulla jotenkin vaihteleva äänensävy tässä käskyssä ja siksi välillä menee ja välillä ei. Seisomaan jäävä sujuu paljon paremmin, pysähtyy kyllä lähes aina, tokikaan vielä en juurikaan liiku minnekään, mutta hitaasti hyvä tulee.
 Komea Jasu
 Ihan yhtä komea Turre
 Ja mitä suloisin Musti

Tänään sitten aamulla taas lenkkeiltiin ja iltapäivällä lenkin yhteyteen reenituokio. Oltiin tänään eri paikassa kun ma ja ke. Siellä oli enemmän lunta, joten reeniminen oli hankalampaa. Jotain saatiin tehtiä, askelsarjoja ja peruutusta Imirille ja jääviä Kárille. Reeniminen sujui ihan ok ja olen nyt huomannut, että vihdoin alkaa Imirkin tajuta, että sen ei tartte aukoa päätään koko ajan, kun reenaan Kárin kanssa. Ja se jopa pystyy hetken verran odottamaan hiljaa kaupan ulkopuolella. Tosin vain hetken, mutta parempaan suuntaan hei mennään. Nyt on ollut hyvä reeni viikko ja toivon että ensi viikolla jatkuu sama meno. Huomennahan on Kárin agi ja sitten viikonlopun oonkin partioimassa, joten silloin ei tule reenittyä. Ensi viikolla sitten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti