tiistai 27. maaliskuuta 2012

fiksu hauva!

Maanantaina piti sitten ottaa rauhallisesti, koskapa illalla oli tokoreenit. No noudatin ohjetta osittain, en mennyt matkallisesti kauas, mutta melko kauan oltiin, kun pysähdeltiin vähän koko ajan ottamaan kuvia. Tuli muutamia oikein hienojakin. Tonne Halistenkosken taakse mentiin ja nautittiin auringosta. Aurajokikin on jo melkein kokonaan sula ja koski pauhasi kuin viimeistä päivää. Päälle sitten vähän linnunlaulua ja maailman söpöin koira, niin mikäs siinä oli tepastellessa. Laitan noita kuvia tähän mukaan.

Lenkin jälkeen mä kävin kahdella eri tallilla ratsastamassa. Kivaa oli, vaikka aurinko menikin pilveen, joten vain ekan kanssa kävin ulkona. Toinen sai sitten tyytyä maneesiin ja joutui oikein kunnon reeniin. Hyvinhän tuo hepo kulki, mitä nyt on vähän jäykkä oikealle, mutta ehkä 21-vuotias heppa saakin olla jo vähän jäykkä sieltä tai täältä. Hyvällä tuulella kuitenkin oli, koska molemmat hepot liikkuivat oikein kivasti, tekivät töitä ja rentoutuivat myös. Hyvät hepot.
Talleilun jälkeen tuli suunnaksi Lieto ja koirakoulu. Aluksi jätettiin koirat autoon ja mentiin auttamaan pentukurssia koskettelu harjoituksella. Aivan ihania penneleitä!
Ei mitenkään auttanut pentukuumeiluun tuollaisten söpötysten näkeminen. huoh.. Sitten pentujen omistajat tekivät lähestymisharjoituksia meille ja se meni TODELLA hyvin. Imir pysyi vieressä neljä kertaa viidestä ja pylly pysyi maassa. Vain nuolemalla osoitettiin miten kiva oli että joku tuli luo. Olin todella yllättynyt että meni noin hyvin, koska mehän ei olla harjoiteltu tätä käytännössä ikinä missään. Olin siis todella ylpeä mun koiruudesta. Seuraavaksi tehtiin vähän luoksetuloja ja nekin sujui ihan ok, ei mitään superhyviä, mutta tuli se nyt kuitenkin luo. Sitten alettiin harjoitella laumavietti palkkausta ja leikittiin koiran kanssa ilman lelua ja namia. Imir vähän tästä villiintyi ja sain muutaman pienen mustelman ranteeseen kun hampaat kävi vähän koskemassa. Mutta toisaalta, jos toimii palkkana niin voin pienet mustelmat joskus aina sietää. Eikä se siis purrut, hieman vain osui harhaan. Siinä tehtiin sitten maahanmenoja ja vierelletuloja ja jotain helppoja kuten perus istu ja tassu. Hauskaa kuitenkin oli Imirillä ainakin ja hyvinhän se teki, joten pisteet sille.

Tiistaina aamu valkeni mitä kauneimpana, joten rally-tokoon mentiin taas kävellen. Sielläkin tuo oli aivan loistava.
Jostain syystä jopa seuraaminen meni todella hyvin. Harjoitteet oli kaikki jo tuttuja, joten sinällään mitään uutta ei ollut, paranneltiin vain noita asioita. Suoristeltiin koiria ja tarkenneltiin liikkeitä. Imir on ihan superhyvä kaikissa istu, liiku, istu ja liiku taas. Ohjaaja jo ehdotteli että menkää nyt ihmeessä kisoihin. Totesin vaan, että tartteis varmaan päästä näistä välipalkoista eroon, jotta vois mennä, johon muut reenajat ihan hämmentyneinä, että annatko sä sille jossain välissä jotain? Eivät kuulemma olleet huomanneet mun antavan muuta kuin lelun koko homman lopuksi. Taidan namittaa melkoisen huomaamatta siis. :D Hyvin menneen reenin jälkeen oli suorastaan ilo maleksia kotiinpäin. Ilma oli lämmin ja kaunis.Kaikki kuvat on meidän maanantain ihanalta lenkiltä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti