maanantai 21. toukokuuta 2012

Mätsäilyä ja Porin ry

No niin melkoisen vilkasta meillä onkin tässä sitten ollut. Helatorstaina oli Kupittaalla mätsärit ja olin ajatellut, että sinne mennään, jos nyt ei ihan kaatamalla sada. Aamulla satoi, kaatamalla. Harmitti, koska siellä oli myös möllitoko, johon olin koko keskiviikon tsempannut, että mennään myös. No sade loppui sitten ja lähdin kuitenkin mätsiin, mutta hieman liian myöhässä, joten en enää ehtinyt mennä tokoilemaan. Olisi kyllä ollut kiva mennä, kun kerran oli itsensä saanut tsempattua sellaiseen mielialaan, että oltais menty. Täytyi kuitenkin tyytyä katsomaan Iidan ja Lokin hienoa tekemistä ja mennä itse vain mätseilemään. (Iida tietenkin voitti luokkansa Lokin kanssa!) Me sitten mentiin kehään ennen pitkää. Kehät oli vähän erilailla jaoteltu, kun oli lyhyt ja pitkäkarvaiset. Me oltiin lyhyissä. Kehästä saatiin punainen nauha ja sitten odoteltiin. Punaisten kokoomakehässä päästiin neljän parhaan joukkoon ja niistä oltiin sitten kolmas. Että ihan hyvinhän se päivä siellä meni.

Perjantaina kävin sitten kaverin kanssa lenkillä. Sillä on keeshondi ja suomenlappari, mutta vain kessu oli mukana. Tuolla lapparilla on vielä leikkausten jälkeinen kuntoutus vähän kesken, joten ei jaksa kuin yhden kunnon lenkin päivässä. Musta on hauskaa, että nää kaikki kolme on uroksia, leikkaamattomia ja puolentoista vuoden sisällä toisistaa iässä ja silti kaikki tulee juttuun kaikkien kanssa. Ja näin sen mun mielestä pitää mennäkin. :) Lenkki oli oikein mukava, mitä nyt muutama hassu vesipisara saatiin niskaan. Iltapäivällä päätin sitten lähteä treenimään tokoa hieman, tuohon läheiselle nurtsialueelle. Siinä totesin tehdessä, että tuohon kiviaidallehan saa kivasti kameran ja voi vähän videoida, että miten meillä menee. Sain tosin vain kaksi videota, koska sitten loppui akku. Yhden seuruusta ja toisen luoksetulosta. Katsotaan, josko joskus laitan tännekin. Imir oli tuolloin aivan mieletön. Se teki kaiken ja hienosti! Paikkamakuukin sujui, tosin tein pisimmillään vain minuutin, koska tuo ulko reeni on vielä ollut aika vähäistä. Maahanmenot sillä on hitaita, mutta enpä usko että ne siitä ikinä nopeutuu, tein sitten mitä hyvänsä. Seisomiset onkin sitten hienoja. Nopeita ja täpäköitä. Seuruu on namin kanssa huisin hyvää tällä hetkellä, mutta ilman namia ei oikein pysy katse mussa vaan katselee ihan minne sattuu. Tulee siis kyllä, mutta katse on jossain ihan muualla. Luoksetulot oli perjantaina ihan sika hienoja! Tuli juosten ja hienosti sivulle. Mitä voi sanoa, toi huijaa mua aina välillä uskomaan, että kyllä se osaa. ;)

Lauantaiksi piti sitten kehitellä jotain tekemistä, joten päätin lähteä mätsäröimään Saloon. Eihän se nyt niin kaukana ole. :) Ajeltiin siis sinne. Mukavaa oli, että paikalla oli myös rallytokosta tuttu tyttö ja kaksi niiden kennelin AA:ta. (Sen poikaystävä oli apuna). Juttuahan siinä riitti ja kaikki kolme meidän koiraa saivat punaiset nauhat. Punaisten kehässä ei päästy jatkoon, mutta tuon tutun uros AA oli punaisten paras. Jäin sitten vielä katsomaan BIS kehää ja miten pärjäisivät. Odotusajalla oli pientä draamaa, kun joku nainen päästi bouvierinsa ihan yllättäen uros AA:n takapuoleen ja vielä läppäisi sitä tassulla. No voitte varmaan kuvitella miten tuollainen AA uros suhtautuu tuollaiseen ylläriin... Ei hyvin ei... Kyllä muuten liikkui rivakasti tuo lähes 70kg koiraa ja Bouvier oli sitten sen hampaissa. Onneksi tuon tutun poikaystävä ei ollut mikään heinätikku ja sai sen irti ja kuriin tosi nopeesti. Ei voinut kun ihmetellä mitä ihmisillä oikein liikkuu päässä? Tuolleen kysymättä päästää koiransa pitkällä remmillä vieraan ison uroksen takamukseen? Voi ääliöt.. Mäkin pidin Imirin koko ajan parin metrin päässä, vaikka se sen nartun kanssa juttuun tuleekin, mutta on tuo niin vahva rotu, että en halua kyllä mitään riskejä. phuuh.. Mutta kehässä onneksi uros oli rauhassa ja olikin sitten BIS2 ja mun mielestä kyllä ihan ansaitusti. Kävin sitten vielä tallilla kotimatkalla ja tehtiin yhteinen taluttelu lenkki. Sää oli hieno ja eläimet käyttäyty hienost, joten kivaahan se oli.

Sunnuntaina olikin sitten määränpäänä Pori. Reenikamu ja sen blondi haettiin vähän vaille kasi. Siitä sitten kohti Poria. Säätiedotukset oli luvanneet aurinkoa ja ehkä muutamia poutapilviä, joten asustuksena oli sitten kangashousut. Säätiedottajat voi sitten mennä ihan itteensä. Koko ajan oli pilviä ja välillä vähän ripotteli vettä. ei kiva.. Mun housut oli varmaan puolet ajasta hieman kosteat. Mutta itse näyttely meni kyllä ihan kivasti. Tuloksena tuli VAL3 ERI SA PU4 tai jotain sinne päin. Lähtiessä jo kyllä tiesin, että ei me noille muille uroksille pärjätä, mutta tulipahan ihan kiva reissu. Reenikamun koira oli odotetusti ROP, joten sitten odoteltiin vielä ryhmäkehä. Meidän tuomari oli oikein mukava mies Belgiasta, Theo Leenen. Tosin melkoisen ronskit otteet oli, joten en ehkä arkaa koiraa hänelle veisi. Imirkin vähän urahti, kun kannuskynsiä oikein kunnolla venytti... :) Mutta siis arvostelu oli seuraavanlainen:

2,5 vuotias. Hyvä koko ja kroppa. Maskuliininen pää. Silmät tarpeen tummat. Täydellinen saksipurenta. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula ja olkalinja. Hieman heikko takaa. Oikeanlainen häntä. Hyvin kulmautunut. Hyvä luusto ja jalat. Kiva turkki. Tupla kannukset takana. Liikkuu hyvin.


Että kyllä mä oon hyvin tyytyväinen näihin tuloksiin ja päivähän oli oikein tuottoisa kun kyytiläinen oli kuitenkin ROP. Ja kuten aina Imir kyllä käyttäytyi täysin moitteettomasti, mitä nyt oli vähän puheliaalla päällä odotellessa. No odottelu oli ehkä sille totuttua pidempi, koska reenikamun koira tarvii vähän enemmän aikaa tutustua paikkaan ennen kehää. Mitäpä näistä hyvää reeniä tuollekin vähän opetella odottamaan pidempiäkin aikoja. Sitten vielä loppuhehkua tältä päivältä. Vein gradun painoon ja Imir oli mukana ja jätin sen liikkeen ulkopuolelle ja se oli YHTÄ haukkua lukuunottamatta täysin hiljaa! En tiennyt että tuo oli edes mahdollista. Hieno hieno koira. <3 Kuvat on edelleen Tampereelta, mutta kuvaa hyvin mun mielestä Imiriä odottajana. :D

1 kommentti:

  1. Onnittelut hyvistä mätsipäivistä ja näyttelystä! :)

    Mua ärsyttää noissa hallinäyttelyissä, kun on muutenkin ahdasta, niin ihmiset ei yhtään välitä siitä, miten niiden koirat siellä on, eivätkä väistäkään millään lailla. Itse pidän Hulin aina melkein kiinni itsessäni ja kaukana muista, kun ei ikinä tiedä, jos joku nappaa nenästä!

    VastaaPoista