keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Mulla on niin HIENO koira

Aloitetaan nyt kuitenkin maanantaista ja toko reeneistä hallissa. En ollut oikein varma tulisko reeneistä mitään, koska Imir oli kotona ollut todella väsynyt. Päätin kuitenkin mennä, koska maksettuhan siitä on ja kyllähän kuuntelemallakin saa jotain irti. No kun päästiin pelipaikoille oli väsymys kuin pois pyyhkäisty ja tuo oli ihan että hei nyt tehdään! Harjoiteltiin ensin seisomista ja se onnistui valehtelematta JOKA kerta. Pysähtyi heti ja täpäkästi. Sitten tehtiin hyppyä ja ensimmäistä kertaa ikinä lähti hyppyyn ihan vain käskystä ilman elettä. Vähänkö oli päheenä siellä! Ainoa vain että jää aika lähelle esteen taakse seisomaan, joten vähän jännittää ettei tule nenä ohi, mutta ei tullut nyt oli vain lähellä. Imir oli kyllä siis aivan tähtioppilas! ja sit viimeiseksi piti vielä jättää koira maahan makaan ja kävellä ympäri hallia ja sekin sujui! Tuo makasi paikallaan hienosti! vain kerran nousi ylös. Kokeilin myös sitä kahta minuuttia ja se onnistui. En tiedä miksi oli nyt noin sika hieno.

Tiistaina meillä sitten olikin rallytoko reenit heti aamusta ja koska ilma oli hieno, me mentiin kävellen. Nää reenit meni kanssa ihan jees. Ei ihan niin super kuin maanantain toko, mutta ihan sellaista perussettiä. Teki hienosti, mutta ehkä hieman väsyneesti. Ehkä vähän painoi tuo sunnuntain pitkä näyttelypäivä ja sitten maanantain reenit. Mutta ei mulla oo kyllä mitään pahaakaan sanottavaa, tasaisen varmaa tuntuu tää olevan ja kyllä mä uskon että heinäkuussa mennään jonnekin korkkaamaan meidän alokas rallytoko ura jonnekin. Heti kun jotkut vaan ilmoittavat pitävänsä rallytoko kisat jossain heinäkuussa. :D

Mutta sitten tähän päivään. Aamulla oli hieno ilma, joten tein pari tuntia pihatöitä ja samalla harjoiteltiin Imirin kanssa pihalla rauhassaoloa. Sujui hyvin kyllä ja sain lähes kaikki voikukka pahikset pois mun pihalta. Olin aiemmin lukenut möllitokosta, joka olis Turussa tänään ja tiedustellutkin saiko koira olla möllissä remmissä koko ajan. Vastaus oli ollut myöntävä, mutta en silti tiennyt viitsinkö lähteä, kun me ei olla pihalla reenattu juuri mitään ja muutenkin on aika häiriöherkkä ulkona. Koska ilma oli kuitenkin kiva, niin päätin että mennään nyt ja katsotaan mitä siitä tulee. Siinähän sitä reeniä ulkona sitten tulis, kun tuolla kentälläkään ei olla ikinä käyty. Paikalla olin vähän huolissaan, kun tie meni ihan vierestä ja siinä kulki rekkoja ja kaasujalkoja ja sitten tien toisella puolella oli koirapuisto. Mutta eihän siinä vaiheessa voinut enää perääntyä!

Luokka alkoi vähän yli kuusi ja ensin oli luoksepäästävyys, joka meni hienosti. Nousi kyllä seisomaan, mutta tervehti rauhassa ja kauniist. Sitten paikallamakuu, jossa valitettavasti nousi ylös, kun lähdin takaisin luo. Tää oli vähän hämmentävää, koska yleensä ei nouse ikinä reeneissä tässä. Yksiläsuoritukset oli sitten vähän erit kuin kokeessa. Ekana oli ihan vaan perusasentoon tulo, joka meni UPEASTI! Harmittaa että käytin namia, koska alussa oli sanottu, että siitä menee sitten aina kaksi pistettä per liike jossa käyttää. Sitten oli remmissä seuruu, jossa käytin myös namia ja sekin sujui ihan superhyvin. Tosin en yhtään katunut, että tässä käytin namia. :D Sitten oli maahanmeno, jossa käytin myös käsimerkkiä, mutta se oli oikein hyvä silti. Luoksetulossa käytin myös käsimerkkiä ja menin muutenki vähän sekaisin, mutta ihan ok oli kuitenkin. Sitten seisominen, joka oli SUPER! Täpäkkä ja nopea ja ei mitään yritystäkään liikahtaa. Mutta nami oli mulla kädessä tässäkin. Sitten oli tuomarin tehtävä, jossa ei käytetty namia ja tehtiin ylävitonen hienosti. Pisteet oli sitten seuraavat:
Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 7½
Sivulle tulo: 8
Yhdessä kulkeminen: 8
Maahanmeno: 7
Luoksetulo: 7
Seisominen: 8
Tuomarin tehtävä: 10
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä: 161

Ja mikä oli meidän sijoitus? No kolmas tietenkin. Ne ekat "kisat" johon en uskaltanut melkein lähteä. Ja miten menee meillä? No ihan sika hienosti! Noi pisteethän olis ollu ihan mielettömät, jos olisin uskaltanut kokeilla ilman namia. Mutta ehkä parempi näin kuitenkin. Vitsi toi kyllä on hieno ja se ihan varmasti tietää, että koska sen pitää pistää ihan parastaan. Se ei kertaakaan kytännyt mitään tai mua pelottanut, että nyt se lähtee jonnekin. Teki töitä innokkaasti ja keskittyi hyvin, vaikka ei todellakaan oltu levätty, koska en ollut varma lähdenkö ollenkaan kisoihin. Että mitä sitä tässä voi muuta enää sanoa, kuin että ihan tosi hieno hauva mulla. Otan jossain vaiheessa kuvan tästäkin pokaalin kanssa, joka meidän sijoituksesta kenkäluun kanssa saatiin.

1 kommentti:

  1. No, niin onnittelut teille taas :) Tommonen kisa olisi meillekin passannut, että koira saa olla hihnassa. Tosta ylävitosesta tuskin oltais selvitty. Ei nuo osaa antaa edes tassua. En oo kokenut tarpeelliseksi opettaa semmoista noille. Hienoa, muuten, että uskaltauduit kisaamaan :)

    VastaaPoista