keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Passi ja paimennusta

Kaikenlaista onkin taas tehty. Tiistaina oli aika rokotukseen ja koska käytetään eläinlääkäriä tuolla Raisiossa päin, niin kävin sitten samalla juoksuttamassa Imiriä metsässä hieman irtikin. Tuolla metsässä on joskus tullut ratsasteltua, joten paikka on tuttu ja siellä tosi harvoin liikkuu ketään muuta marjastusajan ulkopuolella. Mutta tottakai tänään siellä sitten oli joku kokonainen sauvakävely ryhmä.. Hieman ketutti, kun ei voinutkaan toista laskea heti irti. No onneksi siellä metsää riittää ja pääsi tuokin vähän painamaan. Tällä kertaa käyttäytyikin niiiin hienosti! Tuli joka kerta kun vähänkin annoin niin ymmärtää ja muutenkin pysyi suht lähellä. Olin niin ylpeä! Josko tuo olis vihdoin aikuistunut ja tuokin rupeaa toimimaan hieman paremmin.

Seuraavaksi ohjelmassa olikin lääkäri. Meillä oli uusi lääkäri tällä kertaa, mutta eipä tuo näytä välittävän. Jotain oon tainnu tehdä oikein kun tuo on tosi rento lääkärissä ja antaa itsensä aina tutkia ilman mitään ongelmaa. Rokotustakaan ei edes tajunnut, kun sai samalla vähän broileripullaa. Siellä sattui olemaan jotkut senioripäivät, joten tarjoilivat sitten kaikille kahvia/teetä/mehua ja pullaa ja karkkia. Kiva että meillekin vaikka tuo ei vielä seniori ikäinen olekaan. :D

Tiistait on meillä näköjään tällaisia toimintapäiviä. Illalla oli sitten vielä viimeinen kerta paimennussytyttelyjä. Tänään siellä oltiin lampolassa sisällä ja sitten vietiin lampaita ulos. Sisällä Imir on varsin vaikuttava. Ei tartte kun vähän katsoa sinnepäin ja lampaat jo liikkuu. Toisin kuin muutamilla muilla, joiden emännät sai ihan kunnolla lampaita läpsiä, jotta ne mihinkään menivät. Kuulemma riippuu koiran itseluottamuksesta tuo. Ja kuten olemme havainneet Imirillä sitä kyllä piisaa. Välimatkaa saisi vaan pitää vähän enemmän niin kaikki olisi hienosti. Ulos vietäessä Imir oli sitten jarruna lampaiden edessä. Ja hienosti toimi. Ei olis lampaille tullut mielenkään mennä tuosta ohi. :) Tätä jatketaan ehdottomasti!!

Keskiviikko menikin sitten vähän rauhallisemmin. Päivällä tehtiin pitkä lenkki ja mulla oli hihnana tällä kertaa sellainen 10m jäljityshihna. Ostin sellaisen kun ajattelin, että olisi kiva jos toi voisi hieman juosta tuolla joen toisella puolella olevalla pellolla, eikä tarvitsisi pelätä että lähtee autojen perään. No juuri näin hihna toimiikin. Eli tuo juoksee sen 10 metrin säteellä ja saa vähän ajaa lintuja ja kivaa tuntuu olevan. Ainakin hauskempaa kuin lyhyessä hihnassa.

Illalla käytiin sitten kyläilemässä serkkuni luona. Tuo on kyllä niin helppo kyläily kaveri. Kivasti makoilee pöydän alla kun kahvitellaan. Mun serkulla on kaksi pientä lasta. Toinen on viisi ja toinen alle vuoden. Onneksi Imirillä on todella hyvä idea siitä miten lasten kanssa ollaan. Nuorempaa kävi vähän haistamassa ja sitten seisoskeli siinä hienosti ja antoi vauvan kokeilla turkkia. Ja vanhemmalle näyttää temppuja. Onneksi näin. Ja aina on kyllä osannut olla lasten kanssa, mikä on lohdullista, koska eihän sitä tiedä, jos sellaisia saa joskus itse. Vähän meni tällä kertaa kehumisen puolelle, mutta minkäs sille voi että joskus tuo vaan on niin täydellinen. ;) Kuvissa Imir ensin tyhjentää karsinaa ja toisessa kertoo lampaille, että mun ohi ei sitten olla tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti