tiistai 12. marraskuuta 2013

Iloinen yllätys, taitava hauva

Viime perjantaina oli taas agireenit. Ne meni vähän.. no niin ja näin. Ei kuulunut meidän ihan parhaisiin kertoihin. Kári oli vähän hidas ja epävarman oloinen (varmasti johtui minusta) ja meno oli sit sen mukaista.. Hidasta. Positiivisina asioina keinu, joka menee hienosti jo ilman apua. Myös kepit edistyy hienosti. Kári ymmärtää jo vähän paremmin, että voin olla myös "väärällä puolella" keppejä. Muuten suurin osa pätkistä meni hankalasti. Kämmäilin ite aika paljon, tungin valsseja sinne mihin niitä ei pitänyt tunkea ja en antanut Kárin irrota kunnolla. Kaikin tavoin olin itse jotenkin epävarma ja se heijastui nyt tekemiseen. pyh..


taitava nenänkäyttäjä
Lauantaina oli uusi aamu ja uudet kujeet. Noin kahdeksan aikaan lähdettiin koirien kanssa kohti Sastamalaan. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja käytin koirat lenkillä tai siis käytiin pysähtelemässä tiellä, koska vetäminen oli kyllä taas ihan huipussaan.. huoh.. Pian Sari tulikin koirineen paikalle ja Kári pääsi leikkimään Ihkun kanssa (sakemanni narttu). Muita tulijoita metsään oli lopulta vain yksi ja aloitettiin sitten ilman häntä, kun oli vähän myöhässä. Tehtiin ensin sellaista että kaksi ihmistä meni edeltä piiloon ja sitten vain käveltiin ohi ja jos koira veti metsään niin sai mennä ja löytää ihmisen. Imir meni ensin ja sai hajun Sarista jo todella kaukaa tiellä. Ja meni suoraan sitten sinne... Sarin tyttärestäkin sai kyllä hajun mutta sitten tuli häiriköiviä variksia tai jotain, eikä mennyt suoraan sinne vaan jäi siihen tien viereen räkyttään, kunnes taas muisti mitä oli tekemässä ja löysi sitten toisenkin uhrin. Kárille tehtiin samaa ja se oli vähän pihalla eikä ihan uskaltanut ensin lähteä metsään ihmisen luo vaikka hajun saikin. Meni kuitenkin ja oli oikein onnellinen kun löysi jonkun. :)

Sitten puuttuva henkilö jo tulikin ja tehtiin hänen koiran kanssa (lapinkoira narttu Elsa) hakua metsässä. Elsa toimi hienosti! Pari reeniä tehtiin ja sitten oli Imirin vuoro. Kaksi henkilöä meni valmiiksi piiloon kun hain Imirin. Se oli mulla liinassa tällä ekalla kerralla. Löysi ihmiset ihan hienosti, mutta hidastaahan tälläinen liinan perässä roikkuja sitä kovin. Sari sitten suostutteli että tehdään toinen reeni ilman liinaa.. Tosin niin että näkölähdöllä piiloon. Olin vähän epävarma, kun pelkäsin että Imir lähtee.. pois.. No ei lähtenyt ei! Se meni todella hienosti ensin etsimään Sarin ja sitten toisen piiloilijankin! Hieno hieno hakukoira!! Siis toimi kuten sitä sillin aikanaan hakureeneissä reenattiin ja ainahan se sielläkin töitä teki, mutta en vaan osaa luottaa siihen.. Mutta iloinen yllätyshän tuo oli. <3 Kárin kanssa tehtiin kanssa kaksi toistoa, näkölähdöillä, koska ei ole reenannut vielä kovin. Kárikin kyllä meni ja ihan oikeeseen suuntaan, mutta ei oikeen uskalla ilmeisesti irrota tarpeeksi kun jää odottelemaan emäntää jo ennen kuin löytää etsityn. Kun sit pääsen lähemmäs niin menee kyllä haetun luo. Toinen kerta meni paremmin kuin eka. Tätä varmaan pitäis tehdä enemmän, sais ehkä sekin enemmän itseluottamusta. Vois auttaa agissakin irtoomisessa.
 taitavat lapaset

Sitten Sarin koira vielä teki töitä ja Elsakin vähän jälkihakua esineillä, Imirillekin aloiteltiin sitä. Sen piti osoittaa mun hanskaa maasta. Nuuhkaisihan se sitä joo, ja tällaista reeniä kyllä vois tehdä itekin enemmän, ei vaadi ihan hirveesti. Lopuksi Kári pääsi vielä Elsan ja Ihkun kanssa leikkimään ja syötiin makkaraa ja juotiin kaakaota. Metsäilyn jälkeen mentiin sitten keskustaan, jossa pidin oihjeisusta avoimen luokan kylteistä rally-tokossa. Mukana oli 6 ihmistä ja 7 koiraa. Kaikki sujui ihan kivasti ja Imirkin jaksoi vielä hienosti toimia esimerkki koirana. Tokikin tehtiin jutut remmissä, mutta kuitenkin. Kivampi tehdä esimerkki juttuja sen kanssa, koska se osaa paremmin kuin Kári (joo en oo jaksanut ihan kauheesti Kária opettaa tähän). Kotiin lähdin joskus viiden maissa ja päivä oli kyllä ollut tosi kiva. Porukoille vielä hengaan ja saunomaan. Hieno päivä!

Sunnuntaina sain taas ihania vieraita Valkeakoskelle, kun islisihmisiä tuli taas koirineen lenkille Korkeakankaalle. Meitä oli vakioporukka ja yksi "uusi" tulokas. Kári oli alussa tälle uudelle nartulle ihan hilppasen liian raju.. Joutui kyllä komentamaan pois useamman kerran. Tokikin Kári halusi vain leikkiä, mutta sillä oli ihan liian päällekäyvä asenne. Ihan loppulenkistä sitten pysähdyttiin laskettelurinteen päälle ja siellä sitten leikki alkoi jo sujuakin. Painivat ja vähän juoksivatkin. Hyvä että pääsivät siihen vaiheeseen, ei jäänyt varmaan nartullekaan kauhuja Kárista. Mutta oli kyllä niin mukavaa saada taas jutella samanhenkisten ihmisten kanssa ja nähdä näitä ihania koiria. :)

Isänpäivähän sunnuntai oli, joten sitten kotiin syömään ja pelailemaan joksikin aikaa. Tultiin kyllä ihan ajoissa kotiin, koska olin vähän väsynyt. Maanantaina sitten käytiin taas hallilla reenaan, heti aamusta seitsemältä oltiin siellä. Kárin kanssa tein helppoa rataa ja se meni hyvin. Nyt oli nopeuttakin paremmin. Varmasti siksi että rata oli helpompi. Tokostelinkin vähän. Ollaan alustavasti nyt aloitettu reenaan seisomaan jäävää. Vielä se on vaiheessa että vasta pysähtyy ja voin ottaa ehkä askeleen kaksi, mutta edetään kyllä. Sitten Imirin kanssa rally juttuja ja jotain jääviäkin tehtiin. Niin ja putkea. Kyllä on jotenkin huvittavaa kun Kári ei oikeen irtoo niin sit Imirille voit näyttää jostain 5-7m päästä että putkeen ja toinen menee jo. :D Varmaan jopa kauempaakin menis, mutta sit yleensä väliin tulee jo muuta. Tietysti pojat sai myös leikkiä keskenään. Kiva aamu.
 oli pikkasen upee keli maanantaina

Kävin sitten tallillakin ja mentiin heppojen omistajan kanssa samaan aikaan. Mulla oli Raakel ja oli kyllä hienoa, koska sain sitten ohjeistusta taas pitkästä aikaa. Tekee mulle hyvää, kädet on näköjään alkaneet seilata.. Täytyy ruveta kiinnittään niihin huomiota enemmän. Raakel menikin sitten kivasti kun muakin ohjattiin. päivällä käytiin lenkillä tossa Lotilassa kun aurinko paistoi niin kivasti. Kárihan sit kävi onnessaan uimassa ja sain kivoja kuviakin. Illalla oli sitten partio, joten kävelin koirat Sointulaan äidille kyläileen siksi aikaa. PArtio meni.. hmm.. no on meillä parempiakin kertoja ollut. :D
 marraskuinen uimamaisteri


 nyt lähetään niin meneen täältä..
 jaaa näin lähtee ravistus

ai ettekö te tuukaan?
Tänään meillä on ollut lepopäivähkö. Eli siis melkein lepipäivä. Aamulla tehtiin kyllä ihan kunnon lenkki ja sitten lepäiltiin koko aamupäivä. Päivällä käytiin vain vähän ulkona ja sitten siivosin taas tätä läävää. Nyt tulee niin hulluna hiekkaa sisälle vaikka kuinka pyyhkii ja Kária puenkin. Hetken on taas siistiä täälläkin. Iltapäivällä sitten tehtiin lenkki ystävien luo käymään. Siellä hujahtikin aika tosi mukavasti melkein kahdeksaan saakka. Sitten kotiin ja suihkuun. Nyt sitten rauhallista iltaa vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti