lauantai 28. joulukuuta 2013

Sinne meni joulu, uutta vuotta odotellessa

Jouluaaton aloitin oikein reippaasti viemällä karvanassukat kahden tunnin lenkille sateeseen. Aamu oli kyllä suoraan sanottuna vähän ankea sään puolesta, eikä ihan heti tullut joulufiilistä, ja täytyy myöntää että koirille tuli pikkasen avauduttua, kun repäsivät mut melkein kumoon jonkun helkutin pupun takia. Mutta eipä siinä kyllähän se joulumieli sieltä sitten tuli. Lenkin jälkeen kävin tallilla vähän jouluratsimassa Retua. Siinä tuli sitten juttua ja tajusin, että Retu on kuulunut mun elämään enemmän ja vähemmän jo seitsemän vuotta. Tuo upea, hieno, iso musta eläin, joka aina välillä antaa enemmän kuin vähän harmaita hiuksia. :) Ratsastelun jälkeen rauhoituin ihan hetkeksi katselemaan joulurauhaa Suomen Turusta. Sielläkin näytti satavan, sen verran oli porukalla sateenvarjoa mukana. Joulurauhan jälkeen otettiin koirien kanssa suunnaksi porukoiden koti. Siellä meitä odotti äiti ja sen kanssa sitten odoteltiin niitä oikeasti joulurauhassa läsnäolleita kotiin.
 piparihaasteen alku meni ihan hyvin

Koska odotteluaikaa oli ihan riittämiin piti keksiä jotain tekemistä, joten otin osaa piparihaasteeseen koirien kanssa. Tarkoitus siis oli, että koira pitää piparia suussa ilman että syö sitä. Piparin kanssa makoilu toimi hyvin, mutta suussa pito sit ei. Imir hotkas piparin niin nopsaan että ei ehtinyt juuta sanoa. Kárilla sujui paremmin ja sain jopa yhden sotkuisen kuvankin toisesta pipari suussa. Toki ongelma varmaan on että me ei oo ikinä reenattu pitään mitään suussa. Mutta hei onpahan jotain tekemistä jos haluun opettaa jotain noille. Sitten otettiin lisää kuvia koirista, tonttulakkien kanssa tietty! Mun koirat ei ihan hirveesti arvostaneet tätäkään kuvaussessiota, mutta jotain kuvia sentään sain.
 lopputulos ei ollut kummoinenkaan... :D

Kun sitten Turusta tulijat pääsi kotiin syötiin. Kaikkia ihania jouluherkkuja oli ja ähkyhän siinä taas tuli. Mutta kai nyt kerran vuodessa saa? Sitten vähän pelattiin ja saunottiin ja pelattiin lisää. JA tietenkin syötiin lisää. :D Koiratkin pääsi vielä pariin otteeseen ulos ja kyllä ne rauhassa oli muutenkin. Yöllä vielä käveltiin sitten kotiin haukkujen kanssa. Yhteensä ne ulkoilivat sitten reilu 5h tuntia jouluaattona, että ei huono ei.

Joulupäivä alkoi hieman rauhallisemmin ja lenkkikin kesti vain 45min. Sitten tallille taas nauttimaan ratsastuksesta. Talleilun jälkeen sitten ystävien luo, mitäs muutakaan kuin syömään ja pelailemaan. Pelattiin sellaista uutta peliä (siis mulle uutta) kun IKnow. Ei yhtään hullumpi, joskin kysymykset oli välillä kovin outoja. Siitä sitten porukoille jatkamaan pelailua perheen kanssa. Koirat oli selkeesti eilisestä väsyneitä ja päivä menikin varsin rauhaksiin. Kiva niin, koska satoi enemmän kuin aattona.
 Me ollaan hei ihan super ILOISIA tonttuja.. prkl..


Tapanina sitten suunnattiin taas aamusta porukoille ja lähdin Kárin kanssa lenkille korkkikselle. Siellä se sai riekkua ja hankkia kivan suo kuorrutteen sitten. Ketään ei tullut vastaan ja riekkumis aikaa oli ehkä noin tunti ja sit ½ siirtymään sinne ja kotiin. Imir pääsi sillä aikaa äidin kanssa fleksilenkille. Ruokaa olikin jo melkein ikävä tuon lenkin jälkeen. :D Siinä meni sitten iltapäivä kivasti vielä pelaillen, kunnes oli aika viedä veljeni junalle ja mennä itse kotiin rauhoittumaan.
revittäis tässä vähän sikaa. :)

Eilen oli taas talleilu päivä ja lenkkeily päivä ja joo kaupassa piti käväistä, jotta oli jotain mitä syödä. Kummia ei tehty, katsoin vain noin 4h ylpeyttä ja ennakkoluuloa yle teemalta. On se vaan niin hyvä! Ihan alkua en nähnyt kun olin vielä ratsimassa, mutta oli kyllä ihana vaan lekotella ja katsella hyvää ohjelmaa. Kyllä vaan Colin Firth on ainoa oikea Mr. Darcy! Tänään sitten on taas aamu aloitettu reippaalla parin tunnin lenkillä sateessa (jei..) Sitten vähän partiojuttuja ja kaupassa käyntiä. Nyt tässä sitten tultiin juuri porukoille, jotta pääsee taas saunaan. Ihanaa kun voi mennä tuollaisen ikävän sään jälkeen vähän saunaan rentoutumaan. Uuutta vuotta sitten odotellessa tehdään vielä ainakin huomenna reissu Sastamalaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti