tiistai 2. heinäkuuta 2013

Viikonlopun tohinoita

Lauantai aamuna lähdettiin siinä vähän ennen ysiä ensin kohti Lempäälän hallia. kävin vähän reenaamassa koiria. Imirin kanssa otettiin lähinnä pyörähdystä ja takakiertoa. Meni ihan kivasti. Kárin kanssa tein niitä keppejä, jotka jo ihan ok alkaa sujua. Pientä hyppelyäkin jo alkaa tulla mukaan liikkeeseen. Sitten annoin poikien leikkiä, kun kerran ei ollut muita hallilla kuulemassa mökää. Hallilta mentiin Toijalaan hakeen reenikamua ja sen junnua. Ne oli menossa H-linnaan näyttelyyn ja olin luvannu mennä mukaan ja toimia kuskina. Näyttely oli Tuuloksessa, ihan kivalla paikalla periaatteessa, joskaan ehkä kehien alla oleva "nurtsi" ei ollut ihan parhaasta päästä. Näytti lähinnä niitetyltä pellolta. Auto saatiin tosi hyvään paikkaan parkkiin ja sitten vähän juteltiin ja käytiin lenkittää koiria. Kehää jouduttiin odottaan, mutta ei nyt ihan liiotellun kauaa. Reenikamun koiran seuraksi oli paikalle ilmoitetty myös toinen junnu-uros. oikein suloinen otus tuo toinenkin oli. Tuo toinen meni kehään ensin ja sai tulokseksi EH. Reenikamun junnu esiintyi tosi nätisti ja saikin sitten kaikki herkut ja oli ROP. Isoja kehiä siis jäätiin odottamaan.
Vähän paikkamakuu reeniäkin

Käytiin välissä herkutteleen lättyjä ja sitten ostin mun pojille jaettavaksi Hurtan viilennysloimen. Oli ihan hyvässä tarjouksessa niin en voinut vastustaa kiusausta. Sää ei ollu mikään ihan huippu, mutta ei siellä juurikaan onneksi kastunut. Isot kehät sitten vihdoin alkoi ja reenikamun koira jaksoi vielä oikein hienosti esiintyä. Jatkoon ei tälläkään kertaa islis silti mennyt vaan päästiin lähtemään. Lähtö aika oli toisaalta tosi hyvä ja toisaalta huono. Kun ajeltiin kohti H-linnaa alkoi sataa aivan kaatamalla eli hyvä ettei silloin enää oltu ulkona. Huono siksi että ei mennyt bussia eikä junaa just silloin. Reenikamu joutui sitten Toijalassa odotteleen noin tunnin junaa. :( Mutta kiva päivä oli ja munkin pojat oli turisteilusta ihan väsyjä.
valkoapila koiruus

Sunnuntaina mentiin sitten Kárin kanssa Tuusulaan. Imir jäi ystäville hoitoon. Aamulla sai lähteä ihan ajoissa kun kehässä oltiin arvioidusti jo ennen yhtätoista. Ilma oli todella vilpoinen aamulla ja kun pääsin perille, mulla oli oikeesti kylmä. Vedin sit takkia niskaan ja mietin että ei ainakaan tuu Kárin kuuma. Siinä vähän lenkkeiltiin ja katselin mitä kaupoissa olis tarjolla. Alue oli tosi mukava ja siinä oli aivan tosi kiva lenkittää koiraa, kun pääsi sellaiseen metsään missä meni polkuja ristiin rastiin. Kun oli kierrelty mentiin sitten kehän laidalle odotteleen vuoroa. Kári ei oo kovin hyvä odottaja, se alkaa piipata ja kyllästyy. Nyt oli vaan kuitenkin pakko odotella. Siihen tuli sitten eräs naine juttelemaan, heillä oli se toinen ilmoitettu koira. Toinen koira oli narttu ja todella suloinen! Vihdoin tuli meidän vuoro ja kehään mentiin. Tuomarina oli Sylvie Desserne Ranskasta. Hän oli kyllä todella mukava. Ensin siinä jutteli että on niin harmi kun näitä (islantilaisia) ei ole Ranskassa juurikaan kun on niin kiva rotu ja miten häntä harmittaa että niin harvoin pääsee niitä arvostelemaan. Kári käyttäytyi ihan hyvin. Hampaiden katsominen oli vähän.. noo.. sitä vois vielä ehkä reenata. Liike meni tällä erää hyvin ja Kári näytti kyllä hienosti hyvää raviaan. Saimme sitten tulokseksi ERI ja SA ja SERT kun kerran oltiin ainoa uros. Sitten odoteltiin mitä nartulle tulee. Tuomarin mielestä narttu oli tosi nätti, mutta mahtoiko sitten olla kun häntä ei oikein noussut että sai vain ERI ei SA:ta, se tarkoitti, että Kárista tuli ROP. Mennessä jo tiesin että ei voida jäädä isoihin kehiin, kun oli muute iltaohjelmaa. Hain sit palkinnot ja ostin vähän herkkuja koirille ja lähettiin kotiin.
Puna-apila koiruus

Hain sitten Imirin mukaan ja siirryin iltapäivällä Sointulaan porukoille. Illalla menin vielä tallille ja hopsan kun Riika pitkästä aikaa kiepahti alas hepan selästä. Onneksi en Raakelin selästä vaan tän uuden ratsastettavan Repen. Kyllä muuten oli poni vähän hämmentynyt kun saikin vähän kuritusta, kun ei multa onneksi ohjat päässyt kädestä eikä poni näin ollen irti. Tämän pienen episodin jälkeen meillä sujui hienosti! En tiedä johtuiko siitä että en antanut pollelle mitään muuta vaihtoehtoa kuin kulkea kuten minä halusin vai pienestä kurituksesta. Retu ja Raakel olivat molemmat oikein kivoja.
Tuomiset Tuusulasta

Maanantaina menin kävellen aamulla tallille ja otin Kárin mukaan. Siitä tuli oikein mukava lenkki ja Kári on mitä oivin tallikoira. Se käyttäytyi kyllä niin hyvin. Äiti tuli meidät sit hakeen pois, kun olis ollu aivan liian kuuma kävellä takas. Illalla menin sit uudelleen tallille ilman koiraa. Tällä erää juoksutin Repeä alle ja näyttelihän se ihan kimmoisaa pukkilaukkaa. :D Sitten olikin kiva kiivetä selkään ja laittaa polle töihin. Todella hyvin sujui myös tänään. Talleilun jälkeen hain Kárin ja jätin Imirin äidille. Tiistaina kun on suuntana Sastamala, enkä halunnut ottaa Imiriä ns. turhaan autoon matkustamaan.

Arvostelu tulee tosiaan taas tonne Kárin sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti