keskiviikko 7. elokuuta 2013

Metsäilyä

No niin lauantaihan tosiaan sujui käytännössä ilman omia koiria. Tai no kävelin mä ne aamulla äidille. sieltä mut sitten haettiin kyytiin ja lähdettiin kohti Vesilahtea ja pikkuserkun koiran ensimmäistä näyttelyä. Olin luvannut sen mennä esittämään, vaikka ei ollutkaan mitään käryä miten labbikset pitäisi esittää. Näyttelypaikka oli todella kiva! Kehät oli hyvän kokoiset ja varjoa löytyi ja lenkkipolkua. Toivon että tuolla olis joskus ihan koko vitos ryhmän näyttely niin todellakin mennään! Lähelläkin vielä vain ½ tunnin päässä. Paikalla oltiin samaan aikaan kuin kaikki muutkin labbisten omistajat. Kehä oli ihan vähän myöhässä mutta ei pahasti. Siinä sitten pistettiin tuolist pystyyn varjoon ja katseltiin sitten kehää ja mä yritin katsoa miten labbista kuuluu esittää. Pikkuserkulleni ja hänen miesystävälle tuli positiivisena yllätyksenä että myös heidän koiransa veli oli näytillä. Kun vihdoin oli meidän vuoro oli koiruus mitä näteimmin. Vähän se mun kanssa juoksi sellaista varujuoksua, jonka tuomari tulkitsi lyhyeksi sivuaskeleeksi. Ei sillä sitä oikeesti ole, mun kanssa vaan vähän varoi menoaan. :) Arvosteluksi tuli EH, johon olin kyllä ihan tyytyväinen, olihan se neitisen eka näyttely. Omistajatkaan eivät ainakaan suorilta teilanneet, etteikö koiraa voisi toistekin viedä.

Kävin sitten nopeasti kotona ja sitten kohti Toijalaa, josta hain ystäväni mukaan ja lähdettiin sitten viettämään iltaa yhteisen ystävämme luo Kylmäkoskelle. Ilma oli ihana ja mä halusin niin kovin uimaan! Ensin kuitenkin juotiin kahvia (tai siis ketkä joi ja ketkä joi vissyä..) ja syötiin oikein maukasta juustokakkua. Sain vihdoin houkuteltua kaverit mukaan ja mentiin uimaan. Ja sitten jäätiin laitsalle ottaan aurinkoa ja parantamaan maailmaa. Oli kyllä ihanaa. Sit vähän saunottiin ja grillattiin ja höpistiin lisää. Sitten mun pitikin lähteä kotiin nukkumaan, että selvisin vielä ajomatkan hereillä. Hyvin kyllä nukuinkin, mutta tietenkin paukahdin hereille kuudelta, kun eräät on yleensä silloin nenut kiinni naamataulussa kertomassa että nyt ulos akka! Miten ihanaa olikaan vetää peitto korville ja nukkua vielä pari tuntia.

Sunnuntaina taisin käydä muuten tallilla ja sitten lähdettiin koirien kanssa Sastamalaan tapaamaan muita issikoita ja saamaan vähän koulutusta. Sääkin suosi alkuun oli kivan pilvistä. Tuolla on sellainen kiva aidattu ulkokenttä, jossa päästin poissut ensin vähän leikkiin ja sit Imir sai odotella kun tein Kárin kaa vähän keppejä ja muita agi härpäkkeitä. Pian tuli muitakin ja pojat pääsikin leikkiin muutaman nartun kanssa. Sitten annettiin tietä pennuille. Aikaa vierähti sellainen reilu tunti ja sitten lähdettiin metsään ( autoilla siis kohti oikeeta paikkaa) Sää oli vielä hyvä, kunnes päästiin ihan oikeesti sinne metsään. Alkoi sataa. Se oli seillä mettässä sellaista tihkua, mutta kun sit lähdin hakeen Kária autosta omaan suoritukseen niin oli kyllä kun olis suihkussa käynyt. Onneksi oli kuitenkin lämmintä. Harjoitusten jälkeen tehtiin vielä lenkki noiden kivojen tyttökoirien kanssa, Kári ja tytöt irti ja Imir sit liinassa. Sitten vielä vähän makkaraa ja kohti kotia.

Maanantaina olin ystävien luona ja sainkin ihanasti apua auton siivoamiseen sisältä. Kyllä nyt on muuten siistiä ja vaihdoin häkin alle uuden suojankin. Vielä kun saisi mentyä pesettään sen ulkoa. Eikä se kauaa siistinä pysy, pian on syksykin ja rapaa tulee... Mutta ei se mitään, koira-autohan se on. :D Iltapäivästi sitten taas kotiin.

Tiistain veinkin pojat aamusta heti äidille, kun menin tallille ja tiesin että siellä kestää. aloitin Retun kanssa ja taluttelin ja syöttelin sitä ihan hyvän tovin. Sitten lähdettiin erään toisen kanssa maastoon! Siis minä Raakelilla.. Vähän jännitti, mutta hyvin se meni. Toki mentiin vain käyntiä, mutta kuitenkin. Raakel oli oikein hieno ja onneksi seurahevonen oli tooosi rauhallinen. Hyvä lenkki siitä tulikin. Sitten kävin nopeesti kaupassa vein kamat kotiin ja äidin luo lounaalle. Siinä olin sitten iltaan asti nauttimassa pihasta. :D Ihanaa kun voi vaan olla noiden kaa pihalla.

Tänään käveltiin taas aamusta Lotila ja päivällä kävin tallilla. Muuten oonkin sit ollu aika laiska. Luin yhden kirjan loppuun ja petyin. Siis se oli hyvä kirja, mutta toivon sen loppuvan erilailla. En tykkää kun kirjailijat tekee "vääriä" valintoja lopussa. :( Mutta ei se mitään ihan mielyttävä lukukokemus kuitenkin. Ja kyllä toivon että kirja saisi jatkoa. Seuraava voisi kertoa tämän kirjan päähenkilön tyttärestä. Tiedä vaikka sellainen joskus tulisikin. :)

Kuvia taas ensikerralla, ne on vielä kamerassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti