lauantai 13. huhtikuuta 2013

Häiriköitä ja herranterttuja.

Mä oon tässä jollain lailla seuraillut tuota tapaus Alppila, tönäisy ja opettajalle potkut. En siis mitenkään yliaktiivisesti mutta jotain kuitenkin aina lukenut, jos on lehti sattunut oleen mistä lukea (eli oon jossain muualla kuin kotona, kun mulle ei tuu). Mä en nyt oikein tiedä mitä mieltä olisin. Tai siis mun mielestä on väärin, että sai opettaja kenkää, ainakin sen pienen videon perusteella minkä tapauksesta katsoin. Mutta tää hirveä show! Ei varmaan ole sille nuorellekaan helppoa, että kaikki perheasiat ja tausta kakka kaivetaan esille... En tiedä, vähän käy sääliksi kaikkia, paitsi sen koulun rehtoria tai sitä, joka koulutoimen puolesta potkut hyväksyi. Itse kun oon välillä miettinyt että mitä sitten, kun jonain päivänä se sana ei tehoa? Mulla ei ole mitään fyysisiä mahdollisuuksia viedä ketään pihalle yhtään mistään, ei ainakaan teini-ikäistä. Ei voimat riitä. Siis olettaen että ne ei haluu tulla. Mitä sitten? Poistan koko muun luokan? Haen joka kerta reksin? Mitä jos senkään sana ei tehoa? Poliisit? Ja sitten jo päättyikin koulu ja häirikkö lähtee kotiin, jotta voidaan huomenna aloittaa alusta? JA missä on poliiseilla aikaa käydä kouluissa varmistelemassa turvallisuutta, jos nyt ei oo ihan kenenkään hengestä kyse? Huoh.. No elän toivossa että saan vain tällaisia kivoja, jotain järkeä omaavia nuoria, joita täälläkin nyt on. Ei nääkään kaikki helppoja ole, mutta eipähän kukaan ole vielä loppuun saakka laittanut mulle vastaan ja ne jotka oon ulosajanut, niin ovat kyllä menneet. Eli ilmeiseti tässä kylässä suurin osa osaa kasvattaa lapsensa, onneksi.
Lenkin kuvat on vähän surkeita säästä johtuen, mutta jotain silti

No jooh sitten näihin mun herranterttuihin. Maanantaina oltiin hallilla, mutta en muista siitä oikein mitään. Tehtiin Kárin kaa keppejä ja ne meni ok. Tiistaina sitten oli peruslenkkeilyä, ei mitään ihmeitä. Keskiviikkona menin taas aamusta reenaan. Imirin kanssa tehtiin rallyrataa, joka oli seuraavanlainen. lähtö --> pujoittelu --> istu, maahan --> istu, täyskäännös vasenpaan --> koira eteen, peruutus 1 askel, peruutus 2 askelta ja 3 askelta, koira aina eteen istuun --> pyörähdys --> istu, seiso, kierrä koira --> vasen täyskäännös (saksalainen) --> istu, koira eteen, vasemmalta sivulle istu --> istu, askel oikealle istu --> 360 vasempaan --> 270 vasempaan --> hyppy --> maali. Imir teki todella hyvin. Tää oli ratana vähän outo, kun tää meni silleen edestakas kokoajan. Mutta ihan kiva kuitenkin. Toi istu, askel oikealle istu, on meille vaikea ja siinä Imir jäikin kyllä vinoon, mutta tuli kuitenkin, joten siltä suoritettuna se oli kyllä hienosti. Pyörähdyskin alkaa sujua, pääsen jo eteneen siinä ohessa kun koira lähtee pyöriin, mutta vain jos etenen hitaasti, koska muuten Imir ei lähde pyörähtään. Hyppy sujuu mun mielestä nyt hienosti, joten näin taidamme jättää sen hinkkaamisen pois. 360 vasempaan alkaa myös sujua, Imirkin alkaa löytää sitä persustaan sieltä mukaan. Eli kyllä tää tästä. Pitäis käydä jossain vielä kokeileen ennen meidän rallyn rotumestiksiä, että onko emäntä saanut hermot kuriin. :)
Abba haluu nannaa!

Kárin kanssa tehtiin niitä keppejä ja sujuihan ne. Sitten tehtiin A:ta ja valssi harjoitteita. Putkeen lähettämistä tein myös ja se sujui kyllä hyvin. Tällä hetkellä mä hyppyytän tolla aika pieniä sellaisia 25-35 esteitä. Menee ne ainakin oikein iloisena. Huvittavaa oli, että kun tultiin ja päästin Kárin remmistä, oli radalla esteet, jotka oli jotain 50 luokkaa. Aloin laskea rimoja ja katsahdin sitten toiseen päähän hallia, jossa herra ihan innoissaa liiteli helponnäköiseti yli tällaisesta isosta esteestä. Siis ihan itekseen, ilman että käskin, kuhan piti ilmeisesti hauskaa. Että näin. Voinemme syksyllä alkaa huoletta hieman nostamaan myös radalla esteitä. :D Ei siis vielä, mutta syksyllä sitten. Nyt mun täytyy opetella ohjaan, jotta toinen sitten aikanaan osaa mun kanssa tulla myös isompia.
Jonossa kuin ankat. :)

Torstaina mulla oli siivouspäivä, joten vein koirat jaloista pois äidille. Äiti vei ne kunnon lenkille ja mä sain kämpässä pestyä lattiat ja tampattua ton maton. Ja muutenkin vähän siivoiltua. On tietty hyvä että nyt siivosin, kun pahimmat kurakelit tässä just alkaa niin näkee sitten mihin se kura tulee. ;) No joo muuten ei sitte just mitään tehtykään. Perjantaina menin töihin ja kun äiti oli vapaalla sain viedä koirat sinne hoitoon. Kiva niin. Illalla oli sitten Kárin agility ja voi vitsi miten hyvä se oli!! Meillä oli taas pitkästä aikaa se sijainen ja kyllä olikin kivaa. Se oli tehnyt sinne sellaisen vauhtiradan. Kári oli aivan intona siellä radalla, se jopa alkoi haukkua, kun mukaan tuli oikeasti menemisen meininki. Lähtee muuten myös A:lle ihan loistavasti, jotta voit itse sitten leikata siitä minne vain. En olis uskonut. Otti myös oman "radan" kun huvikseen juoksi putki --> A --> putki --> A ja sitten tuli hakeen multa palkkaa ihan tohkeissaan. :D Olipa kyllä hauskaa. Yhdellä esteellä mä mokailin, kun koira tuli putkesta ja sen olis pitäny suoraan hypätä este niin Kári kiersi ja tuli takaa, koska minä fiksuna plokkasin siltä mahdollisuuden hypätä.. Mutta kun olin hyppykäskyn antanut niin jostainhan piti silti hypätä. Hieno herranterttu.
Se märkä räkä. ;)

Tänään olikin sitten sateesta huolimatta mitä mukavin islislenkki taas Hervannassa. Meitä oli 9 islantilaista ja 6 omistajaa, sekä yksi Noki sekis. Lenkkipolku oli yllättävän hyvässä kunnossa ja Kári jopa käyttäytyi ihan hyvin, mitä nyt sillä on jokin pakkomielle Vardaan.. Mutta tuli mun luo, väisteli Nöriä, kun Nör ei oikein pidä Kárista ja tuli heti mun luo kun muutamalla muulla tuli sanomista. Että oli kyllä hienosti. Imirillä oli alussa paljon asiaa, mutta sitten muuttui omaksi itsekseen kun lähdettiin käveleen. Poistuminen paikalta ei ollut lainkaan sulavaa, autoni jäi jumiin parkkiksen poistumakohtaan. :S No ei siinä mitään islisihmisten sitkeydellä ja Jennin paremmilla ajotaidoilla saatiin auto siitä irti. Sitten vahdattiin että kaikki muutkin pääsee tielle, kun mulla oli ainoa lapio. Että kiitos vaan vielä kaikille teille lenkkeilijöille avusta ja hauskasta seurasta. Nyt mulla on täällä kaksi märkää räkää tossa lattialla. <3
pehmolelun viereen oli hyvä nukahtaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti